ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Έπιασε δουλειά” στην Καλαμάτα ο ατμοκαθαριστής για πεζοδρόμια και πλατείες

10.000τ.μ αναμένεται να καθαρίσει στο κέντρο της πόλης το μηχάνημα-Καθαρίζονται οι πλάκες, οι κυβόλιθοι, απομακρύνονται οι τσίχλες και οι βρομιές από τις επιφάνειες

Σε λειτουργία βρίσκεται από την προηγούμενη εβδομάδα ο "ατμοκαθαριστής" σε πεζοδρόμια και πλατείες στην πόλη της Καλαμάτας. Το ειδικό μηχάνημα χαμηλής πίεσης και παραγωγής ατμού 150 βαθμών Κελσίου, καθαρίζει και ουσιαστικά απολυμαίνει τις επιφάνειες στο δημόσιο χώρο.

image00001

image00002

image00003

image00004

image00005

image00006

image00007

Το ειδικό μηχάνημα που διαθέτει ανάδοχος, έκανε πρεμιέρα την προηγούμενη εβδομάδα σε κεντρικά σημεία της πόλης, ξεκινώντας από την κεντρική πλατεία και τον πεζόδρομο της Αριστομένους, και σε καθημερινή βάση καθαρίζει τις επιφάνειες από τσίχλες, χρόνιους ρύπους, βρομιά, έλαια, σκουριά, και από όποια άλλη ρυπογόνο αιτία, σε πλατείες, πεζοδρόμια, σιντριβάνια σε περιοχές του Δήμου Καλαμάτας όπου υπάρχει ανάγκη επέμβασης. Το ειδικό μηχάνημα διαθέτει φυσικό τύπο ζεστού ατμού και μεταβλητές ατσάλινες βούρτσες διπλής φοράς, προσφέροντας έναν ασφαλή, βαθύ θερμο-μηχανικό καθαρισμό. Η διαδικασία έχει χαμηλή κατανάλωση νερού και χαμηλή στάθμη πίεσης, συνεπώς η ρύπανση απομακρύνεται χωρίς να καταστραφεί η επιφάνεια.

image00011

image00012

image00013

image00014

image00015

Όπως επισημαίνεται, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα είδη επιφανειών όπως σε άσφαλτο, φυσικό και έγχρωμο σκυρόδεμα, πέτρα, μάρμαρο και πολλά άλλα. Αφαιρεί χωρίς υπολείμματα τσίχλες και άλλες μόνιμες ρυπογόνες ουσίες, ιζήματα, ρητίνη, έλαιο, λίπος και συστάδες ζιζανίων που συναντάμε σε αστικό περιβάλλον.

image00008

image00009

image00010

Με τον θερμομηχανικό καθαρισμό (χαμηλή πίεση – υψηλή θερμοκρασία) μειώνεται κατά πολύ η κατανάλωση νερού και ταυτόχρονα δεν υπάρχει μεγάλη όχληση στους περαστικούς ούτε εκτοξεύονται νερό και υπολείμματα ακαθαρσιών στον περιβάλλοντα χώρο.
Όπως επισημαίνεται από τον Δήμο Καλαμάτας, ο καθαρισμός, καθώς και η απομάκρυνση κάθε ξένου υλικού από τις επιφάνειες απαιτεί εξειδικευμένη λεπτομερή και χρονοβόρα εργασία, με χρήση ειδικών υλικών και τεχνικών κατά περίπτωση, η οποία δεν εμπίπτει στις συνήθεις εργασίες του οδοκαθαρισμού, τις οποίες καλύπτει το υπάρχον εργατοτεχνικό προσωπικό της Διεύθυνσης Καθαριότητας.

To Top