Μεσσηνία off road

«Επί των ορέων» του Δήμου Καλαμάτας

Ένα φωτογραφικό οδοιπορικό για την προβολή των ορεινών χωριών του Δήμου Καλαμάτας παρουσιάζει μέσα από το ψηφιακό λεύκωμα που δημιούργησε η σχολή πληροφορικής Αλγόριθμος στην ιστοσελίδα www.epitonoreondkalamatas.weebly.com
Αποτελεί μια προσπάθεια για την προβολή για τα ορεινά χωριά του Δήμου Καλαμάτας που διατηρούν αυθεντικά στοιχεία και κυρίως οικιστικές ιδιαιτερότητες του παρελθόντος αναλλοίωτες στο χρόνο και που αξίζει να τους αφιερωθεί χρόνος και προσοχή από τους χιλιάδες επισκέπτες του νομού Μεσσηνίας.

Χωριά κτισμένα αμφιθεατρικά με ανεμπόδιστη θέα, χωριά κρυμμένα από το βλέμμα του περιηγητή, γεμάτα από πέτρινα σπίτια και μονοπάτια που χάνονται στα βάθη του βουνού. Χωριά που έχουν κατοίκους και χωριά έρημα που έλκουν ακόμη σαν μαγνήτης με τη φυσική τους ομορφιά τον επισκέπτη. Τα περισσότερα χωριά απέχουν λίγα χιλιόμετρα από τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα και προσεγγίζονται μέσα από μαγικές διαδρομές στη παρθένα φύση, με θέα άλλοτε τον Μεσσηνιακό κόλπο και άλλοτε τον κάμπο.
Σε κάποια από αυτά υπάρχουν καφενεία ταβέρνες και ξενώνες αλλά σε όλα συναντάς τη φιλοξενία των κατοίκων τους η οποία φιλοξενία εκμηδενίζει όλες τις ελλείψεις που έχουν δυσαρεστήσει τον περιηγητή.

Στο ψηφιακό αυτό λεύκωμα παρουσιάζονται πολλά άλλα όχι όλα τα ορεινά χωριά του Δήμου Καλαμάτας και οι φωτογραφίες αποτυπώνουν τη φυσική ομορφιά και είναι «απαλλαγμένες» από ψηφιακές επεξεργασίες.
Συντονιστής της δημιουργίας του ψηφιακού αυτού έργου ήταν ο Γιάννης Λάσκαρης.
Το φωτογραφικό υλικό θα ανανεώνεται στη διάρκεια ενός μήνα.

«Επί των ορέων» του Δήμου Καλαμάτας
To Top