Το δικό μου Σχολείο

Επί τάπητος τα λειτουργικά προβλήματα του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Τα θέματα που απασχολούν το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας τέθηκαν σήμερα επί τάπητος κατά τη συνάντηση που είχαν στο Δημαρχείο ο Διευθυντής και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων του Μουσικού Σχολείου με τον δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα. Συγκεκριμένα συζήτησαν για:

Η φιλαρμονική του Μουσικού Σχολείου

Τα μουσικά όργανα αγοράσθηκαν από το Δημοτικό προϋπολογισμό και το ίδιο θα γίνει και με τις στολές των μουσικών. Η πρώτη έξοδος της φιλαρμονικής θα γίνει στις εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου 2017.

Η σίτιση των μαθητών

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, θα γίνει άμεσα και σε συνεννόηση με το Διευθυντή και το σύλλογο γονέων. Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα μ’ αυτό το θέμα.

Προβλήματα του σχολείου

Υπάρχουν κάποια προβλήματα στην υποδομή του σχολείου (στεγανοποίηση, συναγερμός, κ.λπ.), κυρίως όμως υπάρχει σοβαρό ζήτημα με τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, γι’ αυτό και οργανώνονται διαμαρτυρίες σε όλα τα τοπικά σχολεία της χώρας. Ο Δήμαρχος επισήμανε ότι θα λυθούν τα όποια προβλήματα του κτηρίου (είναι καινούργιο) και ότι συμπαρίσταται στις κινητοποιήσεις, αρκεί να γίνονται εκτός ωραρίου και να μην χάνονται τα μαθήματα. Τέλος, τόνισε τη συμβολή του Μουσικού Σχολείου στην αναβάθμιση της πολιτιστικής ζωής της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, μαζί με τη βούληση της Δημοτικής αρχής για τη στήριξη του μουσικού σχολείου σε όλα τα επίπεδα.

Επί τάπητος τα λειτουργικά προβλήματα του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας
To Top