ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επί ποδός η Δημοτική Αστυνομία Καλαμάτας πρώτη μέρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Με όλη τη χώρα να έχει μπει από τις 6 το πρωί ουσιαστικά σε “καραντίνα” 14 ημερών, με την απαγόρευση της κυκλοφορίας,  επί ποδός βρίσκεται η Δημοτική Αστυνομία Καλαμάτας, πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου απαγόρευσης, ώστε να ελέγχει αν οι πολίτες τηρούν το μέτρο. Όπως μας δήλωσε στο MessiniaLive ο προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Καλαμάτας, Γιώργος Πετρόπουλος, οι αστυνομικοί σήμερα κάνουν συστάσεις στους πολίτες, τους ενημερώνουν για το τι ισχύει αλλά και ποιες περιπτώσεις εξαιρούνται από την απαγόρευση.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΑ ΖΗΤΟYΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΕΠ

Αρκετοί σήμερα ζητούσαν έντυπα για να τα συμπληρώσουν αλλά και διευκρινίσεις από το ΚΕΠ. Πολλοί από αυτούς ήταν μεγάλης ηλικίας, οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι με τους υπολογιστές ή τα sms και ζητούσαν μόνο έντυπα, ενώ άλλοι νεώτερης ηλικίας, που όμως δεν είχαν εκτυπωτές σπίτι τους, έσπευσαν στο ΚΕΠ.

ΑΠΟ ΤΙΣ 04.30 ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ

Ο προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας μάς δήλωσε ότι ήδη από τις 04.30 τα ξημερώματα δημοτικοί αστυνομικοί βρίσκονταν στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, προκειμένου να διευθετήσουν τον τρόπο που θα τοποθετήσουν τους πάγκους τους οι παραγωγοί, που από σήμερα περιορίζονται στο 50% λόγω της αυστηροποίησης των μέτρων.

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Μάλιστα, περιπολίες ξεκίνησαν σήμερα και στα χωριά της Καλαμάτας οι δημοτικοί αστυνομικοί. Οι ελάχιστοι κάτοικοι που κυκλοφορούσαν ήταν εφοδιασμένοι με έντυπα, γεγονός που σχολιάστηκε θετικά από τη Δημοτική Αστυνομία.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΗΜΕΡΑ- ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Όπως μας τόνισε ο Γιώργος Πετρόπουλος, η κίνηση είναι πολύ περιορισμένη σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες, και φαίνεται πως οι πολίτες έχουν πειθαρχήσει. Όλοι όσοι σκοπεύουν να κυκλοφορήσουν θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με τα έντυπα που προβλέπονται ή να έχουν στείλει ειδοποίηση μέσω SMS. Σήμερα οι έλεγχοι περιορίζονται μόνο σε συστάσεις, όμως από αύριο σε όσους δεν έχουν τα απαραίτητα έντυπα ή κυκλοφορούν ασκόπως, αναμένεται να πέσουν και οι πρώτες “καμπάνες”.

Μαίρη Περδικέα

Επί ποδός η Δημοτική Αστυνομία Καλαμάτας πρώτη μέρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας
To Top