Επί Σκηνής

Επετειακή προβολή της “Ανάκρισης” στις 29/1 στην Αθήνα

Η NEW STAR art cinema και η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ Καλαμάτας προσκαλούν να τιμήσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, με κινηματογραφική προβολή της “Ανάκρισης” του Πέτερ Βάις, στην αίθουσα “Αλκυονίς” στην Αθήνα.


Στο σχετικό δελτίο τύπου αναφέρεται: “Η New Star art cinema και ο Βελισσάριος Κοσσιβάκης στα πλαίσια των στόχων τους, πιστεύοντας ότι η τέχνη πρέπει πάντα να βρίσκεται στο επίκεντρο των γεγονότων, ως καταλύτης γόνιμης δημιουργικότητας νέων ιδεών και προτάσεων, παρουσιάζει μια πρωτόγνωρη κινηματογραφημένη θεατρική παράσταση που παίχθηκε στο “Πευματικό Κέντρο Καλαμάτας” πριν 2 χρόνια από την ακτιβιστική ομάδα “Θεατρική Διαδρομή Καλαμάτας“.

Πρόκειται για μια μαραθώνεια επίπονη και επίμονη επτάμηνη θεατρική δράση – άσκηση – παρουσίαση πάνω στο συγκλονιστικό έργο “Ανάκριση” του μεγάλου Γερμανού δραματουργού Πέτερ Βάις σε μετάφραση Πέτρου Μάρκαρη, σε μουσική Λουϊτζι Νόνο – Μίκη Θεοδωράκη και σε σκηνοθεσία – θεατρική προσαρμογή Κώστα Χαλκιά που παίζει και τον ρόλο του προέδρου του δικαστηρίου μαζί με τους ερασιτέχνες ηθοποιούς.
Ένα κλασσικό έργο του “Θεάτρου Ντοκουμέντο” που στηρίχθηκε στο αρχειακό υλικό του μεγάλου γεγονότος, μετά τη δίκη της Νυρεμβέργης του 1945, της δίκης της Φραγκφούρτης του 1964 για το Άουσβιτς, όπου συντελέσθηκε, κυρίως, το μεγαλύτερο έγκλημα της νεότερης ιστορίας, μιας επιστημονικής – συστηματικής εξολόθρευσης 6.000.000 ανθρώπων.
Το συνολικό αποτέλεσμα αυτής της θεατρικής δράσης κινηματογράφησε με 4 κάμερες ο διευθυντής φωτογραφίας Λεωνίδας Παπαδόπουλος.
Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στη θρυλική κινηματογραφική αίθουσα “Αλκυονίς” την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου και ώρα 8 μ.μ. στην Αθήνα. Είσοδος ελεύθερη.”

Επετειακή προβολή της “Ανάκρισης” στις 29/1 στην Αθήνα
To Top