Αθλητισμός

Επέστρεψε από τις ΗΠΑ κι έκανε ατομικό ρεκόρ η Βασιλική Μπάκα

Με … κεκτημένη ταχύτητα και με σαφέστατες αποδείξεις ότι η χρονιά στην Αμερική, συνδύασε τόσο τις καλές επιδόσεις στα μαθήματα του απαιτητικού North Carolina State University αλλά και των πρωτόγνωρων συνθηκών προπόνησης που βρήκε εκεί η Καλαματιανή Πρωταθλήτρια κολύμβησης Βασιλική Μπάκα!

Δεν πέρασε ούτε μια εβδομάδα που επαναπατρίστηκε κι σημείωσε στα 200μ. ελεύθερο νέο ατομικό της ρεκόρ με 2.02.50.
Το χρυσό μετάλλιο κατακτήθηκε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Ανδρών – Γυναικών που διεξήχθη στο Ο.Α.Κ.Α 23-24 & 25 Ιουνίου 2017.
Επίσης, στη συλλογή της η 19χρονη Καλαματιανή αθλήτρια του ΠΑΟΚ, πρόσθεσε κι ένα ασημένιο μετάλλιο στα 100μ. ελεύθερο αλλά κι ένα χάλκινο με την ομάδα της σκυταλοδρομίας του “δικεφάλου του βορρά” στα 4Χ100 ελεύθερο.

Συναντήσαμε την Βασιλική – πού αλλού;- στον φυσικό της χώρο, στο Κολυμβητήριο της Καλαμάτας, εκεί όπου έμαθε να κολυμπά και έβαλε τις βάσεις του πρωταθλητισμού από τους προπονητές του ΝΟΚ και μας μίλησε για την επιτυχία της, τπν ΠΑΟΚ και τους στόχους της.

Πρίν την συνάντησή μας είχε προηγηθεί συνάντηση στο Δημαρχείο της Καλαμάτας, όπου ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας συνεχάρη τη Βασιλική Μπάκα για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 200μ. ελεύθερο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κολύμβησης Ανδρών-Γυναικών 2017, καθώς επίσης της ευχήθηκε καλή πρόοδο στις σπουδές της στο North Carolina State University!

θα κλείσω με ένα προσωπικό σχόλιο: παρακολουθώντας την εξέλιξη της Βασιλικής τα τελευταία χρόνια, σήμερα είδα ένα κορίτσι που έγινε γυναίκα, ώριμη, σοβαρή όπως πάντα, με ήθος κι αρχές που έχει πάρει στο σπίτι της, στην οικογένειά της, στο Σχολείο, στο Ν.Ο.Κ., φιλόδοξη κι αποφασισμένη να πετύχει
Τι να πετύχει; Να πάρει στον χρόνο που χρειάζεται το πτυχίο της στην Αμερική, σε ένα υψηλού επιπέδου Πανεπιστήμιο και να διατηρηθεί μέσα στα μετάλλια και τις διακρίσεις… Το θέλει, το μπορεί, το ΑΞΙΖΕΙ.

To Top