ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έπεσαν οι υπογραφές για τη διαφημιστική εκμετάλλευση 19 στάσεων

Τέλος στην εικόνα των εγκαταλελειμμένων και κατεστραμμένων στεγάστρων στάσεων αναμένεται να δώσει ο ορισμός αναδόχου, που θα τα ευπρεπίσει και θα αναλάβει τη διαφημιστική τους εκμετάλλευση. Ήδη σήμερα υπεγράφη σύμβαση μεταξύ του δημάρχου Καλαμάτας και του αναδόχου-που προέκυψε κατόπιν διαγωνισμού για την εκμετάλλευση 19 στεγάστρων στάσεων στην πόλη της Καλαμάτας.

Πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι να επεκτείνει την εκμετάλλευση και για τις 19 στάσεις εκτός του αστικού χώρου, δηλαδή μέχρι το αεροδρόμιο «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» και τα Χριστοφιλαίϊκα.

Να σημειωθεί ότι, ο Δήμος Καλαμάτας είχε απο τον Απρίλιο προκηρύξει δημόσια ανοικτή πλειοδοτική δημοπρασία, με φανερή προφορική διαδικασία προσφορών για την παραχώρηση της εκμετάλλευσης διαφημιστικών χώρων (σε πλαίσια) επί δέκα εννέα (19) στάσεων των αστικών συγκοινωνιών Καλαμάτας.
Αυτό σημαίνει ότι ο ανάδοχος θα χρησιμοποιεί και θα εκμεταλλεύεται διαφημιστικά τα πλαίσια των στεγάστρων των στάσεων αναμονής των επιβατών στις λεωφορειακές γραμμές των αστικών συγκοινωνιών Καλαμάτας και τα τυχόν νέα που θα τοποθετηθούν, σε περίπτωση μετατόπισης ή δημιουργίας νέων στάσεων.

Κατώτατο ετήσιο όριο για την παραχώρηση της χρήσης οριζόταν το ποσό των Χιλίων πεντακοσίων ευρώ (1.500 €).

Η σύμβαση έχει διάρκεια 3 χρόνια,χωρίς δικαίωμα σιωπηρής αναμίσθωσης. Στη χρονική αυτή διάρκεια θα καταβάλλεται το ενοίκιο μαζί με τα τέλη διαφημίσεων, καθώς και τα δημοτικά τέλη που αναλογούν στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος στα στέγαστρα.
Σημειώνεται ότι από τα δύο διαφημιστικά πλαίσια κάθε στάσης, το ένα κρατείται από το Δήμο για την προβολή των δραστηριοτήτων του.

Στη σύμβαση προβλέπεται πως τα 19 στέγαστρα στάσεων που βρίσκονται σε διάφορα σημεία της πόλης θα συντηρούνται, θα επισκευάζονται και θα καθαρίζονται με μέριμνα και δαπάνες του αναδόχου. Ενώ ο ανάδοχος υποχρεούται να έχει πάντα αναρτημένο στο ειδικό πλαίσιο των στεγάστρων αναλυτικό πρόγραμμα των δρομολογίων των αστικών συγκοινωνιών.
Οι 19 στάσεις που ανατίθενται προς εκμετάλλευση είναι στις ακόλουθες οδούς:

Αναμένεται λοιπόν να αναβαθμιστεί η εικόνα των στάσεων αστικής συγκοινωνίας και να ευπρεπιστούν αυτά, ειδικά κάποια που είναι τελείως εγκαταλελειμμένα και κατεστραμμένα, ώστε και να εξυπηρετείται ο κόσμος περιμένοντας αξιοπρεπώς τα λεωφορεία της γραμμής-χωρίς να κινδυνεύει να του κατέβει το πλαίσιο στο κεφάλι- και να ενημερώνονται από τα διαφημιστικά banners.

Έπεσαν οι υπογραφές για τη διαφημιστική εκμετάλλευση 19 στάσεων
To Top