ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επερώτηση Γόντικα για τον δρόμο Σουληνάρι – Κορυφάσιο

Επερώτηση προς το Περιφερειακό Συμβούλιο για τις καταστροφές στο οδικό δίκτυο, κατέθεσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Γόντικας.

Σε αυτή αναφέρει:

“Εδώ και 4 χρόνια, έχει ξεκινήσει να φτιάχνεται ο νέος δρόμος Σουληνάρι – Κορυφάσιο μήκους 17 χλμ.
Ο δρόμος αυτός έχει δημοπρατηθεί κατευθείαν από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και εκτελείται υπό την επίβλεψη της Ε.Υ.Δ.Ε./Κ.Σ.Χ.Υ.Τ.Κ.Ε. της Γενικής Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Εργων της Γ.Γ.Δ.Ε. Λόγω της κατασκευής αυτού του δρόμου έχουν «βομβαρδιστεί» επαρχιακοί και δημοτικοί δρόμοι.
Εάν πας από Σουληνάρι – Φουρτζή στα 2 χλμ. πέφτεις επάνω σε λακκούβες σε μήκος 150 μ., τεραστίων διαστάσεων (εάν δεν τον ξέρεις τον δρόμο, έσπασες τα αμορτισέρ το λιγότερο).
Εάν πας από Χατζή και σε μήκος 3,5 χλμ. πριν φθάσεις στο Φουρτζή, εκεί ο δρόμος έχει γίνει καλντερίμι (διότι εδώ πέρασαν φορτηγά πολλών τόνων φορτωμένα με στουρνάρι από τους πρόποδες του Μαγκλαβά για να στρωθεί ο νέος δρόμος Σουληνάρι – Κορυφάσιο και διάφορα άλλα φορτηγά βαρέως τύπου, αφού ο δρόμος Σουληνάρι – Φουρτζή είχε κλείσει λόγω του έργου).
Εάν πας από Φουρτζόβρυση – Φουρτζή, ο δρόμος είναι τροχίλια. Στη Φουρτζόβρυση ήταν το εργοτάξιο που φτιάχτηκαν όλα τα σκυροδέματα που χρησιμοποιήθηκαν στο δρόμο, άρα πέρασαν από εκεί όλα τα αδρανή υλικά.
Αυτές είναι οι «παράπλευρες απώλειες» από την ανάθεση κατασκευής δημοσίων έργων σε ιδιώτες εργολάβους.
Ερωτάσθε κύριε Περιφερειάρχα:
Θα φτιαχτεί άμεσα ο νεοκατεστραμμένος δρόμος 3,5 χλμ. από πρόποδες Μαγκλαβά – Φουρτζή;
Θα φτιαχτεί άμεσα ο νεοκατεστραμμένος δρόμος Φουρτζόβρυση – Φουρτζή μήκους 1 χλμ;
Θα τελειώσει το ενδιάμεσο τμήμα του δρόμου Σουληνάρι – Κορυφάσιο μήκους 1 χλμ., για να δοθεί άμεσα σε κυκλοφορία ο δρόμος Σουληνάρι – Ικλαινα;

Ο Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης
Νίκος Γόντικας

Επερώτηση Γόντικα για τον δρόμο Σουληνάρι – Κορυφάσιο
To Top