Επιχειρείν

Επένδυση – «μαμούθ» της VW στην Τουρκία: Ετοιμάζει νέο εργοστάσιο στη Σμύρνη

Έτοιμος να προβεί σε μια γιγαντιαία επένδυση στην Τουρκία δείχνει πως είναι ο γερμανικός κολοσσός της αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen (VW).

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, η VW σχεδιάζει την ανέγερση ενός κομβικού εργοστασίου στην Τουρκία, στο οποίο θα κατασκευάζονται διάφορα μοντέλα.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει ανακοινωθεί η ακριβής τοποθεσία όπου θα αναγερθεί το εργοστάσιο – «γίγας» της Volkswagen. Παρά ταύτα, το γερμανικό Automobilwoche, ανέφερε σε δημοσίευμά του ότι η Volkswagen «καλοβλέπει» μια περιοχή κοντά στη Σμύρνη, στα δυτικά της Τουρκίας.

Volkswagen: Στην Τουρκία «μετακομίζουν» τα Skoda

Κατά τις ίδιες πηγές, στο υπό σχεδίαση εργοστάσιο της VW -που ταυτόχρονα «τρέχει» ένα μεγάλο πλάνο απολύσεων εργαζομένων- θα κατασκευάζονται μοντέλα διαφορετικών brands του ομίλου. Ενα από αυτά θα είναι τα μοντέλα της Skoda, ενώ εξετάζεται να ενταχθούν στην παραγωγή και μοντέλα της Seat.

Σύμφωνα με το Reuters, τον περασμένο Απρίλιο είχε διαρρεύσει ότι η VW δρομολογούσε την κατασκευή νέου εργοστασίου, για την παραγωγή των Skoda, είτε στη Βουλγαρία είτε στην Τουρκία.

Να σημειωθεί ότι εκπρόσωπος της Volkswagen διευκρίνισε στο Reuters ότι το τελικό σχέδιο δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί. Η μετοχή των αντιπροσώπων της VW στην Τουρκία, ωστόσο, μπήκε ήδη σε ανοδική πορεία, έχοντας καταγράψει άνοδο κατά 11,6% από την περασμένη Παρασκευή.

Επένδυση – «μαμούθ» της VW στην Τουρκία: Ετοιμάζει νέο εργοστάσιο στη Σμύρνη
To Top