Το δικό μου Σχολείο

Επέκταση Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου στον Άρι

Από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας εγκρίθηκε χθες βράδυ η υποβολή πρότασης για χρηματοδοτική ένταξη του αντικειμένου της μελέτης του έργου «Επέκταση Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου στην Τ.Κ. Άριος» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020» του ΕΣΠΑ, με Άξονα Προτεραιότητας 2Β «Υποδομές Υποστήριξης Ανθρώπινου Δυναμικού» και τίτλο Πρόσκλησης: «Αναβάθμιση των υποδομών Α/βάθμιας & Β/βάθμιας Εκπαίδευσης – Κτηριακές Υποδομές»

Για τη συμπλήρωση του φακέλου του έργου, ανατέθηκε σε ιδιώτη μελετητή η εκπόνηση γεωλογικής – γεωτεχνικής μελέτης, με κάλυψη της δαπάνης από Δημοτικούς Πόρους.

Η εν λόγω παρέμβαση, προϋπολογισμού 950.000 € με το ΦΠΑ, αφορά στην κατασκευή προσθήκης κατ’ επέκταση και καθ’ ύψος διώροφης οικοδομής με υπόγειο, προς χρήση τόσο του Δημοτικού Σχολείου, όσο και του Νηπιαγωγείου Άριος. Στο κτήριο προσθήκης, το υπόγειο, επιφάνειας 265,68 τετραγωνικών μέτρων, θα χρησιμοποιείται ταυτόχρονα από το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο ως χώρος βοηθητικών χρήσεων (αποθήκες, αρχείο, λεβητοστάσιο).

Το ισόγειο θα έχει εμβαδόν 350,41 τετραγωνικά μέτρα και από αυτό θα χρησιμοποιείται επιφάνεια 331,92 τετρ. μέτρων από το Νηπιαγωγείο και 18,49 τετρ. μέτρων από το Δημοτικό Σχολείο για τη δυνατότητα κάθετης κίνησης (διάδρομος και ανελκυστήρας).

Ο Α΄ όροφος, συνολικής επιφάνειας 207,70 τετραγωνικών μέτρων, θα χρησιμοποιείται μόνο από το Δημοτικό Σχολείο και η πρόσβαση σε αυτόν θα πραγματοποιείται από ευρύχωρη εξωτερική σκάλα, από οπλισμένο σκυρόδεμα, εκτός του ανελκυστήρα.

Επέκταση Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου στον Άρι
To Top