ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επεισόδιο σε λεωφορείο του Αστικού Καλαμάτας με γυναίκα που αρνήθηκε να φορέσει μάσκα

ΤΗΝ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ  ΕΝΩ ΚΛΗΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ένταση λίγο μετά τις 12.30 σήμερα το μεσημέρι μέσα σε λεωφορείο του αστικού ΚΤΕΛ Καλαμάτας που εκτελούσε δρομολόγιο της γραμμής νούμερο 2, όταν μία γυναίκα επιβάτης αρνήθηκε να επιβιβαστεί φορώντας μάσκα προστασίας όπως προβλέπεται, και είναι υποχρεωτική στα μέσα μεταφοράς.

Το λεωφορείο εκτελούσε δρομολόγιο από το Φιλοξενία και στο κέντρο της πόλης ανέβηκε σε μία στάση η συγκεκριμένη κυρία και μετά την προτροπή του οδηγού να φορέσει μάσκα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και άλλους επιβαίνοντες στο λεωφορείο, αρχικά διαμαρτυρήθηκε έντονα λέγοντας ότι “όλα αυτά με τον κορονοϊό είναι μία κοροϊδία και σας δουλεύουν” και δεν ήταν διατεθειμένη να βάλει καμία μάσκα.

Αμέσως οδηγός αντέδρασε με την απειθαρχία αυτή, όπως και οι επιβάτες που υπήρχαν στο λεωφορείο και της ζήτησαν να κατέβει.
Η επιβάτης όχι μόνο δεν κατέβηκε, αλλά άρχισε να εξυβρίζει τον οδηγό και τους συνεπιβάτες και δημιουργήθηκε ένταση έξω από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό, με αποτέλεσμα οδηγός να καλέσει την αστυνομία να επιληφθεί του θέματος.
Μέχρι να φτάσει στο σημείο η αστυνομία η γυναίκα αποχώρησε…

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Θανάση Πατικόπουλο μας δήλωσε “Δεν υπάρχει περίπτωση να επιβιβαστεί στο αστικό λεωφορείο άτομο που να μη φοράει μάσκα, όσο τα μέτρα είναι σε ισχύ. Εφαρμόζουμε αυστηρά τον κανόνα αυτό τόσο για τους οδηγούς όσο και για τους επιβάτες με την συντριπτική πλειοψηφία να έχει ήδη προσαρμοστεί σε μία πράξη που είναι επωφελής για την υγεία όλων μας.

Περιστατικά σαν το σημερινό από άτομα που δεν έχουν αντιληφθεί την πραγματικότητα, τα καταδικάζουμε και δεν τα ανεχόμαστε”, κατέληξε ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ.
Να υπενθυμίσουμε ότι στις περιπτώσεις που η μάσκα είναι υποχρεωτική, εφόσον διαπιστωθεί ότι κάποιος δεν την φοράει, τότε το πρόστιμο είναι 150 ευρώ.

Επεισόδιο σε λεωφορείο του Αστικού Καλαμάτας με γυναίκα που αρνήθηκε να φορέσει μάσκα
To Top