ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επεισόδια και ξύλο καταγγέλει ο Τσώνης: “Δέχτηκα σπρωξίματα και χτυπήματα στην κοιλιά και τα πλευρά”

Σκηνές απείρου κάλλους φαίνεται πως έλαβαν χώρα χθες το βράδυ μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας. Όπως κατήγγειλε σήμερα ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας Σωτήρης Τσώνης, καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης πλήθος είχε συγκεντρωθεί έξω από το κτήριο και φώναζε συνθήματα “προσβλητικά και απαξιωτικά”, ενώ υποστήριξε ότι μετά τη συνεδρίαση υπήρξαν και επεισόδια από πλήθος που εισήλθε στην αίθουσα συνεδρίασης τοποθετώντας ένα φέρετρο πάνω στο τραπέζι. Οι διαμαρτυρόμενοι,  σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στα ΜΜΕ ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας,  δεν τον άφηναν να εξέλθει από το γραφείο, με τον ίδιο να φοβάται για τη σωματική του ακεραιότητα, ενώ σύμφωνα με τα λεγόμενά του “βρέθηκε περικυκλωμένος από το πλήθος και δεχόταν σπρωξίματα και χτυπήματα στην κοιλιά και στα πλευρά χωρίς να είναι σε θέση στο κομφούζιο που επικρατούσε να εντοπίσει από πού προήρχοντο αφού είχαν πέσει όλοι επάνω του, εξαναγκαζόμενος να επιστρέψει στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ για να προστατευθεί”. Αναλυτικά τι κατήγγειλε ο πρόεδρος του Εργατικού:

ΤΙ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΩΝΗΣ

“Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας που είχε ως βασικά θέματα :

1.Την ενημέρωση για την συνάντηση με τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας σχετικά με το Άσυλο Μεσσηνίας
2. Ασφαλιστικό
Δημιουργήθηκαν πρωτόγνωρες και απαράδεκτες καταστάσεις και γεγονότα σχετικά με την λειτουργία του Ε.Κ.Κ. που είναι ο 2ος κατά σειρά θεσμικός φορέας της πόλης μας και μάλιστα δημοκρατικά εκλεγμένος.
Καθ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης έξω από το κτήριο αλλά και έξω από την αίθουσα συνεδρίασης ακούγοντο συνθήματα τουλάχιστον απαξιωτικά και προσβλητικά.
Προς το τέλος της συνεδρίασης όταν είχαν ληφθει οι αποφάσεις βγήκαν ντουντούκες και μέλη του ΠΑΜΕ κατέκλεισαν τον διάδρομο του κτηρίου του Ε.Κ.Κ. μέχρι και την πόρτα της αίθουσας συνεδριάσεων, δυσχεραίνοντας την δυνατότητα εξόδου απ’ αυτήν.

Εκτόξευαν συνεχώς προσβλητικές και δυσφημιστικές εκφράσεις κατά μελών της Διοίκησης, κυρίως κατά του Προέδρου του Ε.Κ.Κ.. Επίσης ακούστηκαν τουλάχιστον απαξιωτικές εκφράσεις κατά θεσμικών παραγόντων του νομού και της πόλης.( Μητροπολίτη Μεσσηνίας, Δήμαρχου Καλαμάτας)

Η κατάσταση πια είχε ξεφύγει εντελώς, ήταν πρωτοφανής και πρωτόγνωρη για συνεδριάσεις θεσμικού οργάνου κυριαρχούσε μίσος, δημιουργώντας έτσι φόβο για την σωματική ακεραιότητα. Ο πρόεδρος του Ε.Κ.Κ. Τσώνης Σωτήρης στην προσπάθεια του να εξέλθει από την αίθουσα συνεδριάσεων βρέθηκε περικυκλωμένος από το πλήθος και δεχόταν σπρωξίματα και χτυπήματα στην κοιλιά και στα πλευρά χωρίς να είναι σε θέση στο κομφούζιο που επικρατούσε να εντοπίσει από πού προήρχοντο αφού είχαν πέσει όλοι επάνω του, εξαναγκαζόμενος να επιστρέψει στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ για να προστατευθεί.

Το πλήθος εισήρθε ξανά στην αίθουσα και άφησε ένα φέρετρο στο τραπέζι των συνεδριάσεων το οποίο συνέχεια το τοποθέτησε μπροστά στην πόρτα του Γραφείου του Προέδρου του Ε.Κ.Κ. Ο πρόεδρος του Ε.Κ. ξαναπροσπάθησε και πάλι να εξέλθει γιατί αισθανόταν έντονη δυσφορία . Τελικά αποχώρησε και μετά από αρκετή ώρα συνήλθε και επέστρεψε στο Γραφείο του, όπου τον περίμεναν οι συνάδελφοι του αφού σημειωτέον για 20 περίπου λεπτά ήταν εγκλωβισμένοι στην αίθουσα συνεδριάσεων.

Πριν μια περίπου εβδομάδα είχαν ανακοινωθεί στον ημερήσιο τύπο τόσο από το ΠΑΜΕ όσο και από το σωματείο ΔΕΥΑ Καλαμάτας για συγκεντρώσεις έξω από το κτήριο του Ε.Κ.Κ.
Έγιναν επεισόδια τα οποία εκθέτουν τον συνδικαλισμό τον οποίο κάποιοι τον υπερασπίζονται“.

H AΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας πάγια και διαχρονικά έχει ως βασικά αιτήματα όσον αφορά το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης της χώρα μας την διασφάλιση και διατήρηση του δημόσιου κοινωνικού χαρακτήρα του συστήματος (κύριας και επικουρικής) ως θεμελιώδους θεσμού κοινωνικής προστασίας με αναδιανεμητικό χαρακτήρα, την εξασφάλιση της εγγύησης του κράτους στην χρηματοδότηση του με σκοπό την μακροχρόνια βιωσιμότητα και την κοινωνική αποτελεσματικότητα του, η επαναχορήγηση της 13ης και της 14ης σύνταξης με προτεραιότητα στους χαμηλοσυνταξιούχους αλλά και η αποτελεσματική αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας, της εισφοροδιαφυγής, των ανείσπρακτων οφειλών προς τα ταμεία .
Η κυβέρνηση δεν καταργεί τον νόμο του Κατρούγκαλου, παραμένει, με ελαφρές βελτιώσεις σε κάποια σημεία, στην ίδια φιλοσοφία και το πνεύμα του προηγούμενου απαράδεκτου νόμου. Στο υπό κατάθεση νομοσχεδίου προχωρά μόνο σε οργανωτική- λειτουργική και διαδικαστική ενοποίηση προβλέπει περιορισμένου επιπέδου αυξήσεις στις συντάξεις σε σχέση με τις απώλειες των συντάξεων τα τελευταία χρόνια των μνημονίων, ιδιαίτερα κατά την τελευταία δεκαετία, ενσωματώνοντας και τις αποφάσεις Συμβουλίου της Επικρατείας.
Ο κίνδυνος ενσωμάτωσης κύριας και επικουρικής είναι πλέον ορατός, κατά το οποίο μας βρίσκει αντίθετους.

ΔΙΕΔΙΚΟΥΜΕ:
1. Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν 4387/16) και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων.
2. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης 
3. Πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων
4. Δημόσια, καθολική υποχρεωτική κοινωνική Ασφάλιση

Το Εργατικό Κεντρο Καλαμάτας διατηρεί σε κάθε περίπτωση την αυτονομία που και με κέντρο αναφοράς το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα επιδιώκει εξαντλητικό, σοβαρό και υπεύθυνο διάλογο για την διασφάλιση ενός ασφαλιστικού συστήματος που θα εγγυάται τις παρούσες και τις επόμενες γενιές. Η διορισμένη Διοίκηση της ΓΣΕΕ σήμερα δεν έχει αρμοδιότητα – δυνατότητα προκήρυξη Πανελλαδικής Πανεργατικής απεργίας που θα ήταν και ο πιλότος για την οργανωμένη αντίδραση του Σ.Κ. της χωράς μας, είναι δε ο βασικός παράγοντας επιτυχημένης κινητοποίησης .

Με αυτό το σκεπτικό δεν μπορούμε να συναινέσουμε στους σχεδιασμούς συνδικαλιστικών δυνάμεων – παρατάξεων που ευθύνονται για την σημερινή αποδυναμωμένη θέση της ΓΣΕΕ και άλλων μεγάλων συνδικαλιστικών οργανώσεων” .

Δημοφιλέστερα

To Top