ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επειγόντως παρεμβάσεις-επισκευές στα γήπεδα μπάσκετ και βολεϊ του πάρκου Καλαμάτας ζητά ο Κανάκης

Παρέμβαση του Δημοτικού Συμβούλου με την παράταξη Κοσμόπουλου Βασίλη Κανάκη για τη συντήρηση αθλητικών χώρων Καλαμάτας

Στο πάρκο του Ο.Σ.Ε., κάνοντας κάποιος τον περίπατό του, εκτός από τα θαυμάσια παλαιά τρένα, ατμομηχανές του 19ου αιώνα, ενδεχομένως να παρατηρήσει ένα όμορφο, υπαίθριο γήπεδο μπάσκετ και ένα εξίσου όμορφο γήπεδο βόλεϊ. Οι συγκεκριμένοι αθλητικοί χώροι αποτελούν, αυτή τη στιγμή λόγω καλοκαιρινής περιόδου, ίσως την πιο δημοφιλή “κυψέλη” παιχνιδιού των αθλημάτων του μπάσκετ και του βόλεϊ στην πόλη μας καθώς τα απογεύματα κατακλύζονται από πλήθος ερασιτεχνών αθλητών κάθε ηλικίας.

Παρόλο που ο συγκεκριμένος χώρος βρίθει από επισκεψιμότητα δυστυχώς η συντήρηση του από την Δημοτική Αρχή έχει παραμεληθεί σε σημείο που μπορεί, υπό συνθήκες, να καταστεί επικίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών.

Πιο συγκεκριμένα τα στεφάνια έχουν λυγίσει και παρουσιάζουν αστοχίες, οι ήλοι και οι βίδες που τα συγκρατούν έχουν αποκολληθεί και το ταμπλό της μίας μπασκέτας φέρει εκτεταμένες ρωγμές με κίνδυνο να θρυμματιστεί ανά πάσα στιγμή. Επιπροσθέτως στο γήπεδο του μπάσκετ όσο και του βόλεϊ απουσιάζουν προστατευτικά στους στύλους του φιλέ και στους κορμούς των μπασκετών.

Οι βελτιωτικές παρεμβάσεις που θα έπρεπε να πραγματοποιηθούν, σύμφωνα βέβαια με το δικό μου αισθητήριο αλλά θέλω να πιστεύω και με το αισθητήριο όσων επισκέπτονται το χώρο, συνοψίζονται στα εξής:

α) Αλλαγή ταμπλό
β) Επισκευή των υποδοχέων της στεφάνης και των ταμπλό των μπασκετών
γ) Τοποθέτηση στεφανιών με ελατήρια ώστε να μην απαιτείται εκ νέου παρέμβαση στην περίπτωση που ασκηθούν μεγάλα φορτία
δ)Τοποθέτηση προστατευτικών στη βάση των μπασκετών και στους στύλους του φιλέ του βόλεϊ

Θα ήταν δόκιμο οι παραπάνω παρεμβάσεις να επεκταθούν και σε άλλους αθλητικούς χώρους που παρουσιάζουν ανάλογα ζητήματα όπως, επί παραδείγματι, στα γήπεδα μπάσκετ επί του οδού Νέδοντος.

Έχω ζητήσει κατά το παρελθόν πολλές φορές από τη Δημοτική Αρχή να παρέμβει ώστε να λυθούν τα παραπάνω ζητήματα και είναι γεγονός πως ο Πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα άκουσε με προσοχή τα αιτήματα.

Αναμένω ώστε να επιλυθούν τα ζητήματα το συντομότερο δυνατό και οι δημότες αλλά και επισκέπτες να απολαμβάνουν το παιχνίδι με ποιότητα και ασφάλεια.
Παρακάτω παραθέτω σχετικές φωτογραφίες ενδεικτικές της σημερινής κατάστασης.

Βασίλης Κανάκης
Πολιτικός Μηχανικός Πανεπ. Πατρών,
Πτυχιούχος Φυσικής ΕΚΠΑ
M.Sc. Σεισμική Μηχανική και Αντισεισμικές Κατασκευές ΕΑΠ
Καλαμάτα, 30/07/2020 Δημοτικός Σύμβουλος “Καλαμάτα Μπροστά”

Επειγόντως παρεμβάσεις-επισκευές στα γήπεδα μπάσκετ και βολεϊ του πάρκου Καλαμάτας ζητά ο Κανάκης
To Top