ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΠΑΛ στην Πύλο ζητεί ο Καφαντάρης

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΓΙΑ ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΠΑΛ

Την ίδρυση και λειτουργία Επαγγελματικού Λυκείου στον Δήμο Πύλου – Νέστορος ζητεί με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο, αποδεχόμενο σχετική εισήγηση του δημάρχου Δημήτρη Καφαντάρη.

“Έχει πλέον δημιουργηθεί η ανάγκη για την ίδρυση ενός Επαγγελματικού Λυκείου, με ειδικότητες επαγγελμάτων τουρισμού, αγροτικής ανάπτυξης αλλά και τεχνικών ειδικοτήτων.
Τα παιδιά του δήμου μας φτάνουν ως την Καλαμάτα και την Κυπαρισσία για να φοιτήσουν στα ΕΠΑΛ. Αυτό επιβαρύνει τους μαθητές, τόσο σε κούραση, καθώς η χιλιομετρική απόσταση είναι μεγάλη- πάνω από 50 χιλιόμετρα- που πρέπει να διανύουν σε καθημερινή βάση, όσο και τις οικογένειές τους που επιβαρύνονται οικονομικά με επιπλέον έξοδα μετακίνησης. Επιπλέον δεν είναι επαρκή τα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ με αποτέλεσμα επιπρόσθετη ταλαιπωρία,” δηλώνει στο MessiniaLIVE ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης.

Ο Δημήτρης Καφαντάρης εισηγήθηκε να προτείνει ο Δήμος προς το υπουργείο Παιδείας, την επόμενη σχολική χρονιά να ιδρυθεί στην Πύλο ένα Επαγγελματικό Λύκειο σε χώρο που θα παραχωρηθεί και θα υποδειχθεί από τη δημοτική αρχή.

Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο εισηγήθηκε στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας να μην γίνει καμία μεταβολή των σχολικών μονάδων στον Δήμο Πύλου – Νέστορος για τη χρονιά 2018-19.

ΕΠΑΛ στην Πύλο ζητεί ο Καφαντάρης
To Top