ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επαφές με Υπουργεία Εσωτερικών και Υποδομών για τη βέλτιστη λύση υδροδότησης της Καλαμάτας

Βασιλόπουλος: "Η Καλαμάτα άντεξε-Να μετατραπεί η κρίση σε ευκαιρία, λύνοντας ολιστικά τα προβλήματα υδροδότησης"

«Η πόλη της Καλαμάτας άντεξε. Είχαμε κανονικά νερό παντού, όλος ο Δήμος». Αυτό σημείωσε μεταξύ άλλων, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, σήμερα Τρίτη 6 Ιουνίου 2023, με αφορμή την μεγάλη βλάβη που προκλήθηκε την περασμένη εβδομάδα στη δεξαμενή του Πηδήματος.

Επαφές με τα Υπουργεία για τη βέλτιστη λύση: Την Πέμπτη τίθεται σε λειτουργία η μικρή δεξαμενή

«Η υδροδότηση συνεχίστηκε κανονικά το τριήμερο. Όμως, συνεχίζει να υπάρχει πίεση στο κύκλωμα, η οποία για να μπορέσει να εκτονωθεί, ήδη κατασκευάζεται η μικρή δεξαμενή στο πλαίσιο της πρώτης εναλλακτικής λύσης και την προσεχή Πέμπτη αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία», σημείωσε -μεταξύ άλλων- ο Δήμαρχος.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο ανακατασκευής τμήματος της ίδιας δεξαμενής

Ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε ότι η δεύτερη εναλλακτική λύση με την ανοξείδωτη δεξαμενή έχει αρκετά αντικειμενικά προβλήματα, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο ανακατασκευής τμήματος της ίδιας της δεξαμενής.

Ήδη υπάρχουν επαφές και με το αρμόδιο Υπουργείο, αλλά και με εταιρείες προκειμένου να εξευρεθεί η βέλτιστη λύση.

«Το πρόβλημα της δεξαμενής που είναι τόσο πολύ κρίσιμο αυτό να γίνει, προσπαθούμε μέσα από τα Υπουργεία,  μιλάμε με το Υπουργείο Εσωτερικών, με το Υπουργείο Υποδομών, με όλους ώστε να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση»

ενημέρωσε ο κ. Βασιλόπουλος, επισημαίνοντας ότι είναι κρίσιμο να μετατραπεί αυτή η κρίση σε ευκαιρία, λύνοντας ολιστικά το πρόβλημα υδροδότησης του Δήμου Καλαμάτας.

352568706 715104187084944 8682296056333348392 n

"Η εν λόγω βλάβη ήταν αδύνατο να προβλεφθεί"

Το μεσημέρι, σήμερα, ο Δήμαρχος παρέστη στην έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ύδρευσης, όπου και υπήρξε ενημέρωση για την όλη κατάσταση, ενώ δόθηκαν και απαντήσεις όσον αφορά τη σοβαρότατη βλάβη που προκλήθηκε. Χαρακτηριστικές -μεταξύ άλλων- οι αναφορές, πέραν των άλλων, του προϊσταμένου των Τεχνικών Υπηρεσιών του Συνδέσμου Ύδρευσης, ότι η εν λόγω βλάβη ήταν αδύνατο να προβλεφθεί, καθώς και ότι οι παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2015 αφορούσαν άλλο σημείο (στο οποίο υπήρξε αποκατάσταση) και όχι το τμήμα της δεξαμενής που υποχώρησε.

Επαφές με Υπουργεία Εσωτερικών και Υποδομών για τη βέλτιστη λύση υδροδότησης της Καλαμάτας

Δημοφιλέστερα

To Top