ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έως 15 μαθητές στα τμήματα, προσλήψεις εκπαιδευτικών και καθαριστριών ζητά το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΝΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Την ώρα που οι εργαζόμενοι έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα από τις μέχρι τώρα πολιτικές των κυβερνήσεων, τα προβλήματα στα σχολεία επιδεινώνονται, γιγαντώνονται, και επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την ήδη δοκιμαζόμενη ελληνική οικογένεια.

Μετά από 6 μήνες εμπειρία σχετικά με τον κορωνοιό, τα σχολεία άνοιξαν και φαίνεται ξεκάθαρα ότι απαιτούνται νέες παρεμβάσεις όταν μάλιστα ειδικοί προειδοποιούν για επερχόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας, η χορήγηση μασκών στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς είναι το ελάχιστο.

Λαμβάνοντας ως παραδείγματα άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, θα έπρεπε και στην χώρα μας να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες στις κτηριακές υποδομές ώστε τα τμήματα να λειτουργήσουν με 15 μαθητές το ανώτερο.
Επιπλέον θα πρέπει να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών για την κάλυψη των οργανικών και λειτουργικών κενών γιατί δεν είναι δυνατό να παρουσιάζονται τα τμήματα με 25 μαθητές ως «ασφαλή» για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς, επιβάλλεται να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα των σχολείων για την ασφαλή λειτουργία τους.
Τα ζητήματα της παιδείας χρειάζονται μόνιμο σχεδιασμό όμως ακόμη και τώρα το υπουργείο παιδείας και τα συναρμόδια υπουργεία πρέπει να προχωρήσουν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εξομαλυνθούν και να επιλυθούν τα προβλήματα της νέας σχολικής χρονιάς.
Πάγια θέση μας είναι η προστασία της υγείας και της ασφάλειας τόσο των παιδιών μας όσο και των συναδέλφων εργαζόμενων εκπαιδευτικών και σχολικών καθαριστριών .

Έως 15 μαθητές στα τμήματα, προσλήψεις εκπαιδευτικών και καθαριστριών ζητά το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας
To Top