ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εορτάστηκε η επέτειος της Μεσσηνιακής Επανάστασης στο Ανω Ψάρι

Η 184η επέτειος της Μεσσηνιακής Επανάστασης γιορτάστηκε σήμερα το πρωί στο Ανω Ψάρι, όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους πρωτεργάτες της Γιαννάκη Γκρίτζαλη και Μητροπέτροβα, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.

Νωρίς το πρωί τελέστηκε θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου και στη συνέχεια επιμνημόσυνη δέηση από το μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο.

Ακολούθως στο σπίτι του Γιαννάκη Γκρίτζαλη έγινε κατάθεση στεφάνων από τους επίσημους και στη συνέχεια στον προαύλειο χώρο του ναού ο Γιαννάκης Γκρίτζαλης στο χαιρετισμό του τόνισε ότι η Μεσσηνιακή Επανάσταση αποτέλεσε το βασικό γεγονός που εδραίωσε το ελληνικό κράτος, καθώς για πρώτη φορά ζητήθηκε Σύνταγμα σε αυτό τον τόπο. Από εκεί και πέρα αναφέρθηκε στη συγκεκριμένη γιορτή που όπως ανέφερε έχει υποτιμηθεί και συκοφαντηθεί.
Στον πανηγυρικό της ημέρας από τον Καθηγητή του Πάντειου Πανεπιστημίου Ιωάννη Ψυχάρη, τονίστηκε η σημασία της καθώς η επανάσταση αυτή σήμανε την πρώτη διεκδίκηση Συντάγματος στη χώρα μας.

Η εκδήλωση περιελάμβανε ακόμη απαγγελία ποιημάτων από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Δωρίου καθώς και παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Γυναικών Δωρίου «Δωριείς».

Εορτάστηκε η επέτειος της Μεσσηνιακής Επανάστασης στο Ανω Ψάρι
To Top