ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου στην Καλαμάτα

Με λιτό τρόπο και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων κατά της πανδημίας, εορτάσθηκαν σήμερα στην Καλαμάτα ο Ευαγγελισμός της Υπεραγίας Θεοτόκου και η Επέτειος των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Στην πανηγυρική Δοξολογία η οποία τελέστηκε στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού στην Καλαμάτα, χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών Αρχών και φορέων. Το πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Σοφία Καπετανάκη.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων στην Πλατεία 23ης Μαρτίου, από τις τοπικές Αρχές. Στεφάνια κατέθεσαν η εκπρόσωπος της Κυβέρνησης υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ο εκπρόσωπος της Βουλής, Βουλευτής Μίλτος Χρυσομάλλης, ο Ανώτατος Διοικητής Φρουράς Καλαμάτας, Διοικητής της 120 ΠΕΑ Σμήναρχος (Ι) Κων. Καραβλίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, η Πρόεδρος της Ένωσης Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Μεσσηνίας Σταυρούλα Μεταξά. Δυστυχώς τα μέτρα που ισχύουν δεν επέτρεψαν στους πολίτες να γιορτάσουν την Εθνική μας επέτειο με φυσική παρουσία.

Στη συνέχεια τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου. Παραβρέθηκαν οι Βουλευτές Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος, Περικλής Μαντάς, Αλέξης Χαρίτσης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας Ταξίαρχος Ηλίας Αξιοτόπουλος, ο Διοικητής της ΠΥ Καλαμάτας Θανάσης Κατσαφάδος, ο Κυβερνήτης της Φρεγάτας “ΥΔΡΑ” Δ. Αρτεμάκης, ο Λιμενάρχης Καλαμάτας Νίκος Γιαννουλάτος, απόστρατοι των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας σε δήλωσή του για τον εορτασμό αναφέρθηκε στην ιστορικότητα και τη σημαντικότητα της ημέρας για τη χώρα μας, αλλά ιδιαιτέρως για την Καλαμάτα, από την οποία ξεκίνησε η απελευθέρωση της πατρίδας. «Με ενότητα και σύμπνοια οι πρόγονοί μας βγήκαν νικητές στους αγώνες τους, το ίδιο πρέπει να πράξουμε και εμείς σήμερα, ώστε να ξεπεράσουμε τις όποιες δοκιμασίες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, στο ιστορικό Δημαρχείο της πόλης, ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Αθ. Βασιλόπουλος προσέφερε στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας το αναμνηστικό μετάλλιο του Δήμου για την επέτειο των 200 ετών από την Εθνική Παλιγγενεσία, καθώς και στους υπόλοιπους επισήμους.

Οι δηλώσεις των επισήμων και του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας

To Top