Μουσική

Eντυπωσιάζουν τα “Μουσικά Σύνολα” της Δυτικής Μάνης

“Χρειαζόμαστε περισσότερα όργανα και στολές”, λένε τα παιδιά

Μελωδίες και συναισθήματα χαρίζει στους κατοίκους της Δυτικής Μάνης η Φιλαρμονική Ορχήστρα που ίδρυσε πριν από δύο χρόνια ο μαέστρος και πολυτάλαντος μουσικός, Τάσος Δράμπαλης, δίνοντας άλλη μία καλλιτεχνική και δημιουργική διέξοδο στα παιδιά της περιοχής να ασχοληθούν με ό,τι πιο ωραίο υπάρχει, τη μουσική!

Τα Μουσικά Σύνολα της Δυτικής Μάνης μέχρι σήμερα έχουν πάρει μέρος σε θρησκευτικές εκδηλώσεις και εθνικές επετείους, έχουν δώσει πολλές συναυλίες, και ήδη δέχονται προτάσεις να ταξιδέψουν σε όλη την Ελλάδα!

Σήμερα αριθμούν 10 μέλη και υπάρχουν και πιο έμπειροι μουσικοί, που ενισχύουν τα μουσικά σύνολα από την Καλαμάτα.
Αυτό που λείπει από την φιλαρμονική της Δυτικής Μάνης είναι περισσότερα μουσικά όργανα, για να αυξηθεί ο αριθμός των μελών της και ομοιόμορφες στολές, κάτι που είναι απαραίτητο για μία Φιλαρμονική!

Το MessiniaLIVE βρέθηκε την παραμονή της Αγίας Τριάδας στη Στούπα, όπου γιορτάζει ο φερώνυμος Ιερός Ναός και μίλησε με μέλη της Φιλαρμονικής, νέα παιδιά,στην πλειονότητά τους μαθητές, που δήλωσαν ενθουσιασμένοι απο τη συμμετοχή τους στα Μουσικά Σύνολα.
Πρόκειται πραγματικά για μια αξιόλογη προσπάθεια, που καταβάλλουν όλα τα μέλη με επικεφαλής τον Μαέστρο- και ιθύνοντα νου της συγκρότησης της Φιλαρμονικής, Τάσο Δράμπαλη, που μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να αξιοποιήσει τα νέα ταλέντα της περιοχής,να τους διδάξει μουσική παιδεία και να οργανώσει με πολλή αγάπη και μεράκι τη δεμένη ομάδα των Μουσικών Συνόλων.
Ωστόσο, οι ελλείψεις είναι ακόμα πολλές, όπως μας επεσήμαναν τα παιδιά. Χρειάζονται στολές για όλους, αλλά και περισσότερα μουσικά όργανα για να εμπλουτίσουν την απόδοση των μουσικών κομματιών.

To Top