Μουσική

Εντυπωσίασε η φημισμένη μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας

Τις εντυπώσεις και το θερμό χειροκρότημα κέρδισε σήμερα το πρωί η μπάντα της Πολεμικής μας Αεροπορίας που βρέθηκε στην πόλη της Καλαμάτας, ως επίσημη προσκεκλημένη, στο πλαίσιο του τρίτου φεστιβάλ και διαγωνισμού χορωδιών 2019.

Η φημισμένη φιλαρμονική της Αεροπορίας, που την απαρτίζουν 40 εξαιρετικοί μουσικοί, έχει στο ενεργητικό της πολλές διακρίσεις και βραβεύσεις και εντυπωσίασε με τους σχηματισμούς που έκανε στην κεντρική πλατεία της πόλης, αλλά και στη συναυλία που έδωσε στη συνέχεια.Στην κάμερα του Μessinialive μίλησε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος για την φιλοξενία της μπάντας αλλά και ο επικεφαλής της Επισμηναγός Αλέξανδρος Λιτσαρδόπουλος

Παρά την ζεστή ημέρα και τον "καυτό" ήλιο, αρκετός κόσμος βρέθηκε στο πρωί στις 11 στην πλατεία για να απολαύσει την φημισμένη φιλαρμονική της Αεροπορίας.
Δυστυχώς, η παρουσία της αδικήθηκε από την ώρα και τον χώρο, αφού δοκιμάστηκε η υπομονή αλλά και η αντοχή όλων για δυο σχεδόν ώρες κάτω από τον ήλιο, χωρίς σκίαστρα!

Το Σμήνος Μουσικής της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) ιδρύθηκε το 1947, αποτελούμενο από έφεδρο προσωπικό σαράντα (40) ατόμων, με Διοικητή τον Υποσμηναγό Νικόλαο Ραυτόπουλο.

Το 1953 το Σμήνος Μουσικής άρχισε να πλαισιώνεται με μόνιμο προσωπικό.

Σήμερα, το Σμήνος Μουσικής αποτελείται από τη Μπάντα, η οποία έχει σαράντα δύο (42) άτομα (3 Αξιωματικούς και 39 Υπαξιωματικούς) και την ελαφρά Ορχήστρα, η οποία αποτελείται από επτά (7) Υπαξιωματικούς, με Διοικητή τον Επισμηναγό (ΜΣ) Αλέξανδρο Λιτσαρδόπουλο.

Η Μπάντα συμμετέχει σε εθνικές, τοπικές και θρησκευτικές εορτές και σε πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, ενώ έχει εκπροσωπήσει την ΠΑ σε Διεθνή Φεστιβάλ Στρατιωτικών Μουσικών. (Αλβανία, Βέλγιο, Γαλλία, ΗΠΑ, Ιταλία, Κορέα, Μάλτα, Ουκρανία, Ρουμανία και Ρωσία).

Η ελαφρά Ορχήστρα έχει ποικίλο μουσικό πρόγραμμα και διατίθεται για την κάλυψη αναγκών διαφόρων εκδηλώσεων, πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων της χώρας μας.

Δημοφιλέστερα

To Top