Το δικό μου Σχολείο

Εντυπωσίασαν οι Μαθητικοί Αγώνες Κατασκευής Υδρο-πυραύλων

Ένα μοναδικό και πρωτότυπο θέαμα πρόσφεραν οι πρώτοι μαθητικοί Αγώνες κατασκευής Υδρο-πυραύλων με τίτλο “Water rocket challenge 2018”, στους οποίους συμμετείχαν μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, και πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία, στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας.
Στους αγώνες συμμετείχαν περισσότερες από 20 μαθητικές ομάδες και απονεμήθηκαν βραβεία στις κατηγορίες: Μέγιστο ύψος τροχιάς πυραύλου, Σχεδιασμός και κατασκευή πυραύλου, Σήμα ομάδας, όνομα αποστολής και σύνθημα και Βίντεο ομάδας.

Το πιο σημαντικό είναι ότι τα παιδιά διασκέδασαν με τις δημιουργίες τους και πέρασαν ένα όμορφο δημιουργικό εκπαιδευτικό τρίωρο!
Τις μετρήσεις τις είχε αναλάβει με ειδικό μηχάνημα μέτρησης ύψους τοπογράφος – μηχανικός.

Ο μαθηματικός Γιώργος Κουτσουμπός από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, είχε την ιδέα για τους αγώνες έμεινε στο γεγονός της ψυχαγωγίας των παιδιών που έκαναν όπως είπε το στάδιο… κοσμοδρόμιο! Στόχος είπε ότι είναι να γίνεται το μάθημα με έναν άλλο τρόπο, και τα παιδιά να αλλάξουν στάση για τις φυσικές επιστήμες.

Την κριτική επιτροπή των αγώνων αποτελούσαν οι Διονύσιος Καρούνιας και Αννα Σωτηροπούλου (Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Μεσσηνίας), Γιώργος Κουτσουμπός (εκπαιδευτικός των Εκπαιδευτήριων Μπουγά) και Κωνσταντίνος Τρίκολας (Σύμβουλος Φυσικών).

Οι Μαθητικοί Αγώνες Κατασκευής Υδρο-πυραύλων “Water Rocket Challenge 2018” συνδιοργανώθηκαν από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Εργαστήριο Βιωματικής Εκπαίδευσης) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Μεσσηνίας, τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά και το Δήμο Καλαμάτας.

ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

results-2018-official

To Top