ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εντυπωσιακή η πρεμιέρα του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

ΔΙΠΛΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΕ ΜΕΓΑΡΟ ΚΑΙ ΚΑΣΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟ 27ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣΘΕΡΜΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ “ΚΟΡΜΙΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ” ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ

Εντυπωσιακή ήταν για άλλη μια χρονιά η πρεμιέρα του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με τη θεαματική παράσταση Möbius της ομάδας ακροβατών και χορευτών Compagnie XY από τη Γαλλία, σε χορογραφία του Rachid Ouramdane, στο αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας.

Περίπου 500 άτομα παρακολούθησαν την πρεμιέρα, αφού προηγουμένως στην είσοδο έγινε θερμομέτρηση και επέδειξαν το επίσημο πιστοποιητικό εμβολιασμού, ενώ καθ’ όλη την παραμονή στο Κάστρο, υποχρεωτική ήταν η χρήση μάσκας.

Νωρίτερα, στο Μέγαρο Χορού, προηγήθηκε το πρόγραμμα της Εναλλακτικής Σκηνής που ονομάζεται από φέτος Black Box, όπου και παρουσιάστηκαν τέσσερα μικτά ντουέτα χορευτών με και χωρίς αναπηρία, υπό τον γενικό τίτλο Mixed Doubles, σε συνεργασία με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Η παράσταση δόθηκε στο Μέγαρο επειδή το Αμφιθέατρο του Κάστρου της Καλαμάτας δεν είναι ακόμα προσβάσιμο για άτομα με κινητικά προβλήματα κι αναπηρίες.

Φέτος, στο 27ο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας θα φιλοξενηθούν 31 παραγωγές, 18 από το εξωτερικό και 13 από την Ελλάδα. Επίσης από τις 18 ξένες ομάδες οι 14 παρουσιάζουν για πρώτη φορά το έργο τους στην Ελλάδα ενώ από τα 13 ελληνικά έργα τα 3 θα κάνουν την παγκόσμια πρεμιέρα τους και ένα θα κάνει τη δια ζώσης πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ, μετά από την πρώτη του διαδικτυακή παρουσίαση.

Όπως και την περσινή χρονιά, το Φεστιβάλ θα ακολουθήσει και φέτος πιστά το υγειονομικό πρωτόκολλο των αρμοδίων αρχών.

 

Επίσημη ενημέρωση για το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα του Δ.Φ.Χ.Κ.

To Top