ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενστάσεις και προβληματισμοί για τον Υδροηλεκτρικό Σταθμό στο Καρβέλι-Το ψήφισμα κατοίκων και φορέων

Ενημερωτική συνάντηση σχετικά με το σχεδιαζόμενο υδροηλεκτρικό έργο στην περιοχή του Καρβελίου, στον Ταΰγετο, πραγματοποιήθηκε το πρωί χθες Κυριακή 19 Μαΐου, στο κτήριο του πρώην Δημοτικού Σχολείου του χωριού.
Στη συνάντηση, την οποία διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρβελαίων, παρουσιάστηκε η μελέτη περιβαλλοντικών όρων του πιο πάνω προτεινόμενου έργου, τα βασικά χαρακτηριστικά του οποίου παρουσίασε ο υποψήφιος επενδυτής. Ακολούθησαν ερωτήσεις επ’ αυτής και τοποθετήσεις από αυτοδιοικητικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης, όπως και από κατοίκους και εκπροσώπους τοπικών φορέων από το Καρβέλι, αλλά και από άλλα χωριά του ορεινού όγκου -όπως ο Λαδάς, η Αλαγονία, η Αρτεμισία και η Νέδουσα.
Ας σημειωθεί ότι στην συντριπτική πλειονότητα των τοποθετήσεων, μετά την διαδικασία των ερωτήσεων, αποτυπώθηκε ο έντονος προβληματισμός αναφορικά με την επάρκεια της μελέτης που παρουσιάστηκε, αλλά και το έργο καθ’ εαυτό. Προβληματισμός επίσης εκφράστηκε για το γεγονός ότι συγκεκριμένοι τοπικοί “παράγοντες” σε Καρβέλι και Λαδά γνώριζαν εδώ και μήνες τους σχεδιασμούς για το συγκεκριμένο έργο, ενώ ο Δήμος Καλαμάτας δεν είχε καμία ενημέρωση και οι κάτοικοι του χωριού στην πλειοψηφία τους αγνοούσαν το ζήτημα.

Παρέστησαν χθες ειδικότερα, μεταξύ άλλων, στο Καρβέλι, ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Σαράντος Μαρινάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ευγενία Κούβελα από συνδυασμούς της μείζονος και Χριστίνα Καντζιλιέρη της ελάσσονος μειοψηφίας (“Καλαμάτα Μετά” και “Λαϊκή Συσπείρωση” αντίστοιχα), οι περιφερειακοί σύμβουλοι επικεφαλής συνδυασμών της ελάσσονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Μανώλης Μάκαρης και Νίκος Κουτουμάνος (“Πρώτα η Πελοπόννησος” και “Λαϊκή Συσπείρωση” αντίστοιχα) όπως και οι πρόεδροι των Κοινοτικών Συμβουλίων Καρβελίου Δημήτρης Μαραβάς και Λαδά Μιχάλης Αντωνόπουλος.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

To Top