ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Ένωση Μεσσηνίας: Εκκίνηση με 1,20€ το κιλό η παραλαβή σταφίδας

Με τιμή 1,20 ευρώ το κιλό ξεκινά η Ενωση Μεσσηνίας τη συλλογή της φετινής σταφίδας μετά τον Δεκαπενταύγουστο.
Οι παραγωγοί θα εισπράττουν το 1 ευρώ μία εβδομάδα μετά την παράδοση, ενώ η τελική εκκαθάριση -όπως αυτή θα προκύψει μετά τη διαμόρφωση της τελικής τιμής- θα γίνει το πρώτο δεκαήμερο του φετινού Δεκεμβρίου.
Αυτό τόνισαν σε συνέντευξη που παραχώρησαν στα γραφεία της Ενωσης, ο πρόεδρός Γιώργος Λαζόγιαννης και ο διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών Νίκος Ποδοχωρίτης.

Σε πρόσφατη συνάντηση του κ.Λαζόγιαννη με την Παναιγιάλειο Ενωση και την την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης τέθηκε με επίφαση το θέμα των αναδιαρθρώσεων.

"Είναι σε καλό δρόμο το θέμα"

Που και πότε γίνεται η παραλαβή
Ο οικονομικός διευθυντής Νίκος Ποδοχωρίτης γνωστοποίησε τους χώρους και τις ημέρες που θα γίνεται -μετά τον Δεκαπενταύγουστο- η παράδοση της σταφίδας από τους παραγωγούς στην Ενωση.

Αναλυτικά θα γίνεται: α) στους Γαργαλιάνους, στο υποκατάστημα της Ενωσης κάθε Τρίτη και Πέμπτη, β) στη Γιάλοβα, στις αποθήκες της ΣΚΟΣ, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, γ) στη Μεσσήνη, στις αποθήκες της Ενωσης, κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη, δ) στους Κόμπους, στις αποθήκες της ΣΚΟΣ, κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, καθώς και ε) στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Ενωσης στη Θουρία κάθε Τετάρτη ή και άλλη ημέρα, αφού προηγηθεί συνεννόηση.

Στα πιο πάνω σημεία, όπως διευκρίνισε, θα γίνεται και η καταβολή της περυσινής
εκκαθάρισης, που είναι 10 λεπτά ανά παραγωγό.

Μειωμένη αναμένεται να είναι η φετινή παραγωγή ελαιόλαδου στη Μεσσηνία,εκτίμησε ο πρόεδρος της Ενωσης Γιώργος Λαζόγιαννης.

Η πιο πάνω εκτίμηση έγινε μετά από σχετική ερώτηση που δέχθηκε ο Γ. Λαζόγιαννης σε συνέντευξη Τύπου, χθες το πρωί, στα γραφεία της Ενωσης. Αιτιολογώντας την άποψή του, ο πρόεδρος της Ενωσης σημείωσε ότι η φετινή παραγωγή είναι επηρεασμένη από τις ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στη Μεσσηνία και οι οποίες ευνόησαν την αύξηση του πληθυσμού του δάκου.

Ένωση Μεσσηνίας: Εκκίνηση με 1,20€ το κιλό η παραλαβή σταφίδας
To Top