ΑΓΡΟΤΙΚΑ

“Ένωση Μεσσηνίας”: Αυτό είναι το πρόγραμμα Κέντρων παραλαβής σταφίδας

TI ANAΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ “ΕΝΩΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ”

Στον Αγροτικό Συνεταιρισμό “Ένωση Μεσσηνίας” έχοντας οικοδομήσει μια στρατηγική συνεργασία με την Παναιγιάλειο Ένωση Συνεταιρισμών εδώ και 7 χρόνια παρεμβαίνουμε από κοινού υπέρ της στήριξης της καλλιέργειας της Μαύρης Κορινθιακής Σταφίδας.

Αποτέλεσμα των διαρκών διεκδικήσεων μας ήταν να χορηγηθεί το 2017 η συνδεδεμένη ενίσχυση/επιδότηση, πέραν της έως τώρα δικαιούμενης, σε όσους παραδίδουν 150 κιλά, με τους παραγωγούς που παρέδωσαν στην “Ένωση Μεσσηνίας” το προϊόν τους να λαμβάνουν άπαντες το ποσό που τους αντιστοιχούσε 49,3€ το στρέμμα για το 2018.

Παράλληλα με συντονισμένες ενέργειες το προϊόν εντάχθηκε στον εθνικό κατάλογο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO για την τεράστια συμβολή τους ως κυρίαρχο μέρος της εθνικής και οικιακής οικονομίας της χώρας.

Τέλος παραμένουμε αμετακίνητοι στο πάγιο αίτημα μας για την άμεση ανάγκη θέσπισης κινήτρων για την αναδιάρθρωση της καλλιέργειας αλλά και της χορήγησης έκτακτου βοηθήματος στους πληγέντες από επιθέσεις αγριόχοιρων καθώς και προγράμματος ενίσχυσης για ειδική περίφραξη των σταφιδαμπελώνων.

Για το 2019:
Τιμή ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ είναι το 1,50€ και το οποίο θα καταβληθεί σε δυο δόσεις μια του 1€ τρεις μέρες μετά την παραλαβή και 0,50€ μέχρι το τέλος του μήνα παραλαβής.

Ανάλογα με τις ποσότητες που θα διακινηθούν, θα ανακοινωθεί και τιμή εκκαθάρισης που θα αφορά το σύνολο όσων παραδώσουν.

Ευχαριστούμε τους Μεσσήνιους παραγωγούς που διαχρονικά εμπιστεύονται το προϊόν τους στο Συνεταιρισμό μας καθώς μόνον η στήριξη συνεργατικών σχημάτων μπορεί να εγγυηθεί καλύτερες αποδόσεις για τους παραγωγούς και ασφαλέστερα για το κοινό τρόφιμα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΣΤΑΦΙΔΑΣ Α.Σ “ΕΝΩΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ” ΠΕΡΙΟΧΗ ΗΜΕΡΕΣ

 

“Ένωση Μεσσηνίας”: Αυτό είναι το πρόγραμμα Κέντρων παραλαβής σταφίδας
To Top