Τουρισμός

Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας: “Θα προτιμούσαμε να μην είμαστε μόνοι, και κυρίως να μη μένουμε παραπλανημένοι”

“Οι προσδοκίες έρχονται σε σύγκρουση με τις διαπιστώσεις”

Στο φιλότιμο και την επαγγελματική ευσυνειδησία ποντάρουν και φέτος οι άνθρωποι του τουρισμού στη Μεσσηνία, διαπιστώνοντας και πάλι την απουσία σχεδιασμού, τις συμφωνίες που δεν υλοποιήθηκαν και έμειναν επί χάρτου παρά τις καλές προθέσεις, και την πεποίθηση πως και πάλι μόνοι τους θα “σύρουν” το καράβι του Τουρισμού, τη ναυαρχίδα της χώρας. “Η αλήθεια είναι ότι θα προτιμούσαμε, σε αυτή την προσπάθεια, να μην είμαστε μόνοι. Και, κυρίως, να μη μένουμε παραπλανημένοι” επισημαίνει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, Δημήτρης Καραλής, στη σχετική ανακοίνωση, διαμηνύοντας παρόλα αυτά ότι και φέτος οι Μεσσήνιοι ξενοδόχοι θα σηκώσουν ψηλά τη σημαία του τουρισμού.

ΚΑΡΑΛΗΣ: “ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΟ”

Τι αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, Δημήτρης Καραλής:

Διανύουμε την τελική ευθεία πριν την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου και οι προσδοκίες έρχονται σε “σύγκρουση” με τις διαπιστώσεις. Οι αιτίες αναζητούνται ανάμεσα σε όσα θα θέλαμε και μπορούμε ως χώρα να πετύχουμε και όσα τελικά καταφέρνουμε. Πολύ περισσότερο που οι ξένοι είναι, κυρίως, εκείνοι που, κυριολεκτικά, λογαριάζουν χωρίς τον ( Έλληνα) ξενοδόχο.

Εδώ και αρκετό καιρό είχαμε επισημάνει ότι οι κυοφορούμενες (τότε) διμερείς συμφωνίες θα έπρεπε να αποκτήσουν περιεχόμενο. Δυστυχώς, αν κρίνουμε από την πρόσφατη κατάταξη της Ελλάδας στην πορτοκαλί ζώνη από τη Βρετανία, αποδείχθηκε ότι η συμφωνία με την κυβέρνηση του Λονδίνου ακόμα και αν κυοφορείτο, οδηγήθηκε, τελικά, στην “άμβλωση”.

Εμείς οι παλιότεροι της γενιάς των ξενοδόχων που έχουμε, εδώ και δεκαετίες, αντιμετωπίσει τα πάνδεινα από τα “σκαμπανεβάσματα” του τουρισμού στη χώρα μας, δεν χάνουμε, παρόλα αυτά την αισιοδοξία μας. Και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι, διαχρονικά, ενώ η ιδιωτική πρωτοβουλία κινείτο με τον ανελκυστήρα, το κράτος προτιμούσε .. τις σκάλες.

Και εφέτος, λοιπόν, χαιρετίζοντας το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου, δηλώνουμε ότι θα κρατήσουμε ψηλά τη σημαία του Ελληνικού τουρισμού, φροντίζοντας με τη συνέπεια και τον επαγγελματισμό μας να προσελκύσουμε και να ικανοποιήσουμε τους πελάτες μας που επισκεπτόμενοι τον τόπο μας θα φροντίσουν να κρατήσουν μαζί μας όρθια και την Εθνική Οικονομία.

“Η αλήθεια είναι ότι θα προτιμούσαμε, σε αυτή την προσπάθεια, να μην είμαστε μόνοι. Και, κυρίως, να μη μένουμε παραπλανημένοι”

Ωστόσο, θα πράξουμε και πάλι το επαγγελματικό μας καθήκον και θέλουμε να πιστεύουμε ότι στο τέλος της περιόδου θα κλείσουμε τα ξενοδοχεία μας με λιγότερη ανησυχία από ότι τα ανοίξαμε”.

 

Μ.Π.

Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας: “Θα προτιμούσαμε να μην είμαστε μόνοι, και κυρίως να μη μένουμε παραπλανημένοι”
To Top