Τουρισμός

Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας: Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του Δήμου Καλαμάτας για συμμετοχή στις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις

“Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΚΑΙ H ΣΥΜΒΟΛΗ ΜΑΣ ΣΕ Ο,ΤΙ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ”

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του Δήμου Καλαμάτας για τη διοργάνωση της ανοικτής εκδήλωσης με θέμα τις 100 Κλιματικά Ουδέτερες Πόλεις, με στόχο τη σύνταξη του φακέλου υποψηφιότητας για τη Μεσσηνιακή Πρωτεύουσα, που θα δώσει στην ευρύτερη περιοχή τη διάσταση που απαιτούν οι καιροί και θα αποδείξει το σεβασμό τόσο στο περιβάλλον όσο και στην ανθρώπινη ύπαρξη. Η συμμετοχή μας είναι δεδομένη καθώς και η συμβολή μας σε ό,τι χρειαστεί για την εμπεριστατωμένη σύνταξη του Φακέλου υποψηφιότητας.

Η Κλιματική κρίση αποτελεί το μεγάλο ζητούμενο για το μέλλον της ανθρωπότητας. Οι δράσεις ευαισθητοποίησης είναι ίσως, αυτή τη στιγμή, ότι χρειαζόμαστε προκειμένου να διασφαλίσουμε την ομαλή, χωρίς απρόβλεπτες συνέπειες, μετάβαση στην επόμενη μέρα του περιβάλλοντος. Και είναι γνωστό ότι σε αυτό το περιβάλλον, πέρα από την ανθρώπινη επιβίωση, επενδύει και ο Τουρισμός. Χωρίς ένα ευνοϊκό κλίμα, κάθε τόπος μπορεί να χάσει το όποιο συγκριτικό πλεονέκτημα διαθέτει για την ανάπτυξή του σε όλους τους τομείς.

Άλλωστε, η Καλαμάτα, όπως και η Μεσσηνία γενικότερα, έχουν αποδείξει ότι αφουγκράζονται τις μεταβολές που επηρεάζουν την ανθρώπινη διαβίωση και κινητικότητα, σε ένα κλιματικό περιβάλλον που σε παγκόσμιο επίπεδο δέχεται συνεχείς μεταβολές με απρόβλεπτες επιπτώσεις στη φύση και στον άνθρωπο, επηρεάζοντας άμεσα τις μετακινήσεις των επισκεπτών.

Όλοι έχουμε χρέος να συμβάλουμε σε αυτή την προσπάθεια. Γιατί όλους μας ενώνει ο σεβασμός στον τόπο που έχουμε την ευλογία να κατοικούμε και να δραστηριοποιούμαστε επαγγελματικά”, καταλήγει η ανακοίνωση της Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας που υπογράφει ο πρόεδρός της Δημήτρης Καραλής.

Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας: Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του Δήμου Καλαμάτας για συμμετοχή στις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις
To Top