ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας: “ορισμένοι παράτυποι μετανάστες έχουν μεταδιδόμενα νοσήματα”

Ανακοίνωση με θέμα την “Παραμονή αλλοδαπών μεταναστών που πάσχουν από μεταδοτική ασθένεια σε κρατητήρια Υπηρεσιών της Δ.Α. Μεσσηνίας” εξέδωσε η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας προς τον Γενικό Περιφερ. Αστυν. Διευθυντή Πελοποννήσου, τον Διευθυντή της Δ/νσης Αστυνομίας Μεσσηνίας που κοινοποιήθηκε σε όλες τις Αστυνομικές Υπηρεσίες Δ.Α. Μεσσηνίας.


Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

“Για πολλοστή φορά φέτος στα κρατητήρια Υπηρεσιών της Δ.Α. Μεσσηνίας φιλοξενούνται – φυλάσσονται δεκάδες παράτυποι μετανάστες οι οποίοι τις προηγούμενες ημέρες αφού περισυνελέγησαν από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος μεταφέρθηκαν στην Υπηρεσία μας για τις περαιτέρω διαδικασίες.
Ορισμένοι από τους ανωτέρω παράτυπους μετανάστες αφού υπεβλήθησαν στις προβλεπόμενες ιατρικές εξετάσεις διαγνώσθηκαν ότι είναι φορείς τις μεταδοτικής ασθένειας «ψώρα». Μετά τη διάγνωση της ασθένειας, τους χορηγήθηκε η κατάλληλη αγωγή και μεταφέρθηκαν εκ νέου στα κρατητήρια των Υπηρεσιών μας προκειμένου συνεχίσουν την αγωγή – θεραπεία. Επισημαίνεται ότι η εξέταση του συνόλου των παράτυπων μεταναστών δεν έχει ολοκληρωθεί και ελλοχεύει ο κίνδυνος να αυξηθεί ο αριθμός των νοσούντων από την ίδια ή άλλη μεταδοτική ασθένεια.
– Επειδή τα κρατητήριά μας σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν μονάδες νοσηλείας όπου θα μπορούν με ασφάλεια να προσφέρουν το αγαθό της υγείας στους παράτυπους μετανάστες,
– Επειδή ο κίνδυνος της μετάδοσης της ασθένειας τόσο σε λοιπούς συγκρατούμενους όσο και σε συναδέλφους μας Αστυνομικούς αλλά και στις οικογένειές τους είναι μεγάλος,
– Επειδή οι ανωτέρω παράτυποι μετανάστες πέραν των κρατητηρίων στα οποία φυλάσσονται έχουν μετακινηθεί και σε άλλα Γραφεία Υπηρεσιών μας (Γ.Ε.Ε., Γρ. Αλλοδαπών / Υ.Α. Καλαμάτας)

Παρακαλούμε όπως ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες προκειμένου το σύνολο των μεταναστών να μεταφερθεί στις προβλεπόμενες προς τούτο δομές προκειμένου αφενός μεν να τους παρασχεθεί η κατάλληλη ιατρική φροντίδα, αφετέρου δε να φυλαχθούν σε χώρους προβλεπόμενους και όχι σε κρατητήρια και στη συνέχεια να γίνει άμεσα απολύμανση τόσο στους χώρους κράτησης που φιλοξενήθηκαν όσο και στους χώρους – Γραφεία που μετακινήθηκαν αλλά και στα υπηρεσιακά οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά τους κατ’ εφαρμογή του Π.Δ. 45/2008 “Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας”.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ο Πρόεδρος
Κωνσταντίνος ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

ο Γεν. Γραμματέας
Αθανάσιος ΠΡΙΣΤΟΥΡΗΣ

Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας: “ορισμένοι παράτυποι μετανάστες έχουν μεταδιδόμενα νοσήματα”
To Top