ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΗΠΕΘΕΚ: Eνεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση- Στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ

Η έγκριση της υπ’ αρ. 34/2020 οριστικής μελέτης με τίτλο «ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ – ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ – ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΚΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ» προϋπολογισμού 916.000€ με Φ.Π.Α., καθώς και η έγκριση κάλυψης από ιδίους πόρους της επιπλέον δαπάνης των 366.755€ εντάσσεται στην Η.Δ. της 12ης/2020 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η μελέτη προβλέπει εργασίες που αφορούν τόσο στο κέλυφος του κτιριακού συγκροτήματος και στο εσωτερικό του όσο και στον περιβάλλοντα χώρο. Το σύνολο των επεμβάσεων στοχεύει στην ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση του κτιριακού συγκροτήματος και του περιβάλλοντος χώρου, όπως αναλυτικά περιγράφονται στη συνημμένη τεχνική έκθεση.

 

Έναν μεγάλο ανθώνα προβλέπει η μελέτη για τον περιβάλλοντα χώρο-Ο ανθώνας θα βρίσκεται εκατέρωθεν της σιδηροδρομικής γραμμής-ενώ τμήμα του χλοοτάπητα θα αντικατασταθεί με νέο

Επιπρόσθετα προβλέπονται εργασίες για την αναβάθμιση του κοινόχρηστου περιβάλλοντα χώρου, που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του κτιριακού συγκροτήματος και αφορούν στην αντικατάσταση τμήματος του υπάρχοντος χλοοτάπητα και στη διαμόρφωση μεγάλου ανθώνα εκατέρωθεν της υπάρχουσας ανενεργής σιδηροδρομικής γραμμής.

Το διπλανό κτήριο της Ηλεκτρικής Εταιρείας Καλαμάτας αναμένεται να ανακαινιστεί και να στεγάσει επικουρικές δραστηριότητες του ΔΗΠΕΘΕΚ

Στόχος των παραπάνω επεμβάσεων είναι η αξιοποίηση, αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του κτιριακού συγκροτήματος του Δημοτικού Θεάτρου και η εξασφάλιση της βιωσιμότητας της χρήσης του. Ο εκσυγχρονισμός του συγκροτήματος του Δημοτικού Θεάτρου σε συνδυασμό με την επισκευή του διώροφου νεοκλασικού, που θα στεγαστούν υπηρεσίες και δραστηριότητες του Θεάτρου (θεατροπαιχνίδια, ανάγνωση θεατρικών έργων κλπ.), θα αναβαθμίσει την 30ετη πολιτιστική παρέμβαση του Δημοτικού θεάτρου στην πόλη.

Σύμφωνα με την εισήγηση:

ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ

ΔΗΠΕΘΕΚ: Eνεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση- Στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα
To Top