ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενδοσχολική βία: Ξυλοδαρμός μαθητή στο 4ο Γυμνάσιο Καλαμάτας – Στο Νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι ο 13χρονος

Mηνύσεις και σύλληψη γονέα για παραμέληση εποπτείας

Άλλο ένα φαινόμενο ενδοσχολικής βίας έλαβε χώρα χτες το πρωί στο 4ο Γυμνάσιο Καλαμάτας. Ήταν 11 το πρωί και τα παιδιά είχαν βγει διάλειμμα, όταν ξαφνικά τρεις μαθητές της Α’ Γυμνασίου στράφηκαν εναντίον συμμαθητή τους και άρχισαν να τον χτυπούν. Αποτέλεσμα ήταν να τον τραυματίσουν και να μεταφερθεί λίγα λεπτά αργότερα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Καλαμάτας με τραύματα κυρίως στο κεφάλι.

Στη συνέχεια οι γονείς του υπέβαλαν μήνυση και σήμερα συνελήφθη  με την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου ο γονέας ενός από τα παιδιά που επιτέθηκαν στον 13χρονο, ενώ η Αστυνομία συνεχίζει την διερεύνηση του περιστατικού για περαιτέρω ενέργειες και για τους υπόλοιπους εμπλεκομένους.

Ανάστατοι οι γονείς- Έκτακτο συμβούλιο την Τετάρτη

Σύμφωνα με πληροφορίες του Messinialive οι γονείς των παιδιών του Σχολείου και οι καθηγητές είναι ανάστατοι κι αύριο, Τετάρτη 3 Απριλίου, έχει συγκληθεί εκτάκτως συμβούλιο των διδασκόντων για την λήψη μέτρων.

Έξαρση της βίας στα σχολεία

Δυστυχώς. τα φαινόμενα ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού λαμβάνουν πανελλαδικά μεγάλες διαστάσεις και σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας, 1 στους 3 μαθητές έχει εμπλακεί σε βίαιο καυγά ενώ 1 στους 8 έχει συμμετάσχει σε bulling…

Χριστόπουλος: Οι γονείς πρέπει να είναι κοντά στα παιδιά και να υπάρχει συνεργασία με τους καθηγητές

Τοποθέτηση για το περιστατικό, έκανε σήμερα Τετάρτη 3 Απριλίου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου Καλαμάτας, Παύλος Χριστόπουλος. Ο κ. Χριστόπουλος αναφέρθηκε στο περιστατικό, σύμφωνα με πληροφορίες που ο ίδιος έμαθε και κατέθεσε και τις δικές του προτάσεις για το ζήτημα της ενδοσχολικής βίας. Εκ μέρους του Συλλόγου έχουν γίνει και θα γίνουν παρεμβάσεις και συζητήσεις και στο άμεσο μέλλον, ενώ όλοι οι μαθητές είναι καλά στην υγεία τους.

Σχετικά με την υπόθεση, εκτός του ενός γονέα που συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου από την Ελληνική Αστυνομία που διεξάγει την προανάκριση, αναμένεται να οδηγηθούν στις αρχές και όσοι άλλοι εμπλέκονται, ενώ από χτες λαμβάνονται καταθέσεις και θα ολοκληρωθεί ο φάκελος της υπόθεσης για να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Δημοφιλέστερα

To Top