ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένας Έλληνας και ένας Τούρκος συνελήφθησαν ως διακινητές των μεταναστών στην Κυπαρισσία

TI ANAΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ

Έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών της αρμόδιας Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και συντονισμένων ενεργειών της, σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Κατακόλου, εντοπίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες χθες (22-12-2018) στη θαλάσσια περιοχή Κόλπου Κυπαρισσίας, από σκάφος της προαναφερόμενης Αρχής, ιστιοφόρο σκάφος σημαίας Τουρκίας, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επί αυτού.

Σύλληψη αλλοδαπών για απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα


Αυτό είναι το ιστιοφόρο στο οποίο εντοπίστηκαν οι 64 αλλοδαποί

Συνολικά συνελήφθησαν εξήντα τρεις (63) αλλοδαποί (άντρες 59 – γυναίκες 03 – ανήλικος 01) και ένας διακινητής, 35 ετών τουρκικής υπηκοότητας, οι οποίοι αποπειράθηκαν να εξέλθουν από τη χώρα παράνομα.

Το εν λόγω σκάφος, οδηγήθηκε συνοδεία πλωτών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμένα Κατακόλου όπου κατασχέθηκε, ως μέσο παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΦΟΡΤΗΓΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΚΑΦΟΣ


Το φορτηγό-κοντέϊνερ που κατάσχεσαν οι Αρχές, με το οποίο μεταφέρθηκαν οι μετανάστες για επιβίβαση στο ιστιοφόρο

Επιπρόσθετα, κατασχέθηκε φορτηγό όχημα, το οποίο εντοπίστηκε σε παρακείμενη περιοχή και το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί ως μέσο μεταφοράς των αλλοδαπών με σκοπό την επιβίβασή τους στο προαναφερόμενο σκάφος. Ο ημεδαπός οδηγός του φορτηγού οχήματος, 55 ετών, συνελήφθη και θα οδηγηθεί σε αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, με την κατηγορία της εμπλοκής του σε παράνομο κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κατακόλου.

Ένας Έλληνας και ένας Τούρκος συνελήφθησαν ως διακινητές των μεταναστών στην Κυπαρισσία
To Top