ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένας χρόνος απουσίας του Χρήστου Μαλαπάνη

Εκδήλωση τιμής και μνήμης κι ένα πολιτικό μνημόσυνο για τον ένα χρόνο που έφυγε από τη ζωή ο πρώην αντιπεριφερειάρχης και Δήμαρχος Καλαμάτας Χρήστος Μαλαπάνης πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.
Είχε προηγηθεί το πρωί η αποκάλυψη της πλάκας της οδού που πήρε το όνομά του στην προέκταση της οδού Σπάρτης.

Κατάμεστο το Πνευματικό κέντρο για να τιμηθεί το έργο του Χρήστου Μαλαπάνη

Η ατμόσφαιρα το βράδυ του Σαββάτου ήταν βαριά από τη μνήμη και της συγκινητικές ομιλίες που ακούστηκαν από το βήμα, που έκρυβαν μέσα τους και αποκαλύψεις, αφού ακούσαμε για πρώτη φορά “μυστικά και παρασκήνια” από τη ζωή και το έργο ενός σπουδαίου πολιτικού άνδρα, επαγγελματία, τεχνοκράτη και άριστου οικογενειάρχη.

Την εκδήλωση προλόγισε συγκινημένη η φίλη του Χρήστου Μαλαπάνη Δήμητρα Ψαρούλη.

Ακολούθησε ένα εξαιρετικό βίντεο για την οικογενειακή, αυτοδιοικητική κι επαγγελματική ζωή Χρ. Μαλαπάνη.Καμία ομιλία δεν κούρασε, αφού είχε κεντρικό άξονα το ήθος και το μέγεθος της πολιτικής υπόστασης του Χρήστου Μαλαπάνη, που πρώτα άκουγε και μετά μιλούσε, δίνοντας πάντα σπουδαίες και χρήσιμες συμβουλές.

Πρώτος στο βήμα ανέβηκε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας που εξήρε το ήθος του εκλιπόντα.

Ακολούθησε ο πρώην δήμαρχος Καλαμάτας και στενός του φίλος Σταύρος Μπένος, που καθήλωσε το κοινό με τον συναισθηματικό του λόγο, με αυτή την ηρεμία και την σοφία που τον χαρακτηρίζει.

Ο πρώην δήμαρχος Καλαμάτας Παναγής Κουμάντος αναφέρθηκε στη συνεργασία του με τον Χρήστο Μαλαπάνη κυρίως κατά την περίοδο μετά τους σεισμούς, λέγοντας πως αν και ήταν πολιτικοί αντίπαλοι το επίπεδο της αντιπαράθεσης και η συνεργασία τους έγινε προς όφελος της πόλης, ενώ αποκάλυψε και δυο άγνωστες πτυχές από την κοινή πορεία τους…

Μετά στο βήμα ανέβηκε ο επίσης φίλος του και πρώην δήμαρχος Καλαμάτας Γιώργος Κουτσούλης που τόλμησε να πει δημόσια ότι “πολλές ιδέες του Χρήστου τις έκλεψα για να τις κάνω πράξη”!

Στο βήμα ανέβηκε και ο τέως γενικός διευθυντής προμηθειών του ΟΤΕ Γιώργος Γεωργίτσης που υπήρξε συνεργάτης και φίλος του Χρήστου Μαλαπάνη.

Η εκδήλωση έκλεισε με τη συγκινητική αναφορά του Δημοσθένη Μαλαπάνη στον πατέρα του, ο οποίος είπε λόγια που κάθε πατέρας θέλει να ακούσει και κάθε γιος να νιώσει για τον πατέρα του…

Η καρδιά του χώραγε όλο τον κόσμο…

Ένας χρόνος απουσίας του Χρήστου Μαλαπάνη
To Top