Αθλητισμός

Ένα υπαίθριο γυμναστήριο για όλους στο Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας!

Τη δυνατότητα να γυμναστούν σε ανοιχτό χώρο με μηχανήματα γυμναστηρίου, ειδικά για εξωτερικούς χώρους, έχουν όσοι επιλέξουν να κάνουν τη βόλτα τους στο Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας.

Ο Δήμος ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο εγκατέστησε στη δυτική πλευρά του Πάρκου δίπλα στα γήπεδα του μπάσκετ, ένα υπαίθριο γυμναστήριο, όπου μπορεί κανείς να βρει μηχανήματα γυμναστικής, όπως ελλειπτικό, όργανο έλξης ώμων,steper, και διάφορα άλλα όργανα εκγύμνασης όλου του σώματος και όλα αυτά δωρεάν και με τα οφέλη της υπαίθριας γυμναστικής.

Οι μόνοι περιορισμοί για τους αθλούμενους, όπως αναγράφεται και στις οδηγίες εκτέλεσης των ασκήσεων, είναι να είναι πάνω από 1,40 ύψος, που σημαίνει ότι αποκλείονται μικρά παιδιά, και να μην υπερβαίνουν τα 150 κιλά.

Πολλοί είναι εκείνοι που από την αρχή που μπήκαν στο Πάρκο τα όργανα γυμναστικής τα χρησιμοποιούν για τη γυμναστική τους, με τους μαθητές να δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση. Ένας απλός και δωρεάν τρόπος εκγύμνασης στον καθαρό αέρα, που μπορεί να συνδυαστεί με μια βόλτα στο Πάρκο.

Να σημειώσουμε ότι παρόμοια όργανα γυμναστικής θα τοποθετηθούν και σε κατάλληλο χώρο δίπλα στο Νέδοντα, αφού όμως πρώτα ολοκληρωθεί η ανάπλαση στο πλαίσιο κατασκευής του δυτικού ποδηλατόδρομου, σύμφωνα με τον Δήμο Καλαμάτας.
Τέλος, τέτοια όργανα έχουν εγκατασταθεί και στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας.

Ένα υπαίθριο γυμναστήριο για όλους στο Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας!
To Top