ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Eμπρησμός η φωτιά στο Χαρακοπιό – Έκαψε 40 στρέμματα δάσους

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 10:00

Υπό έλεγχο τέθηκε αργά τη νύχτα η φωτιά που ξέσπασε στις 20:15 το βράδυ της Παρασκευής ανάμεσα στο Χαρακοπιό και την Υάμεια, στην περιοχή “Γιάννινα” κι αυτή την ώρα βρίσκονται στο σημείο και κάνουν διαβροχή των καμμένων 7 οχήματα με 14 πυροσβέστες, ένα πεζοπόρο 9 ατόμων για τον φόβο αναζωπύρωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόλαβε να κάψει 40 στρέμματα δασικής έκτασης ενώ υπάρχει η βεβαιότητα ότι είναι εμπρησμός από πρόθεση. Πρόκειται ξεκάθαρα για μια κακόβουλη ενέργεια που έγινε με σχέδιο, λόγω της ώρας και του σημείου που μπήκε…

——–

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά την δύση του ήλιου στην περιοχή ανάμεσα στο Χαρακοπιό και την Υάμεια, στην περιοχή “Γιάννινα”, αφού στο σημείο έχει σπεύσει κι επιχειρεί μεγάλη πυροσβεστική δύναμη που αποτελείται από 40 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 10 οχήματα, ενώ συνδράμουν και υδροφόρες του Δήμου και εθελοντές της ΟΑΚ 4χ4 και της Ομάδας Διάσωσης.

Η φωτιά μέχρι αυτή την ώρα – 23:30 –  κατά μια πρώτη πρόχειρη εκτίμηση, έχει κάψει περίπου 40-50 στρέμματα  δασικής έκτασης.  

Εκ παραδρομής η επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής αναφέρει ως τόπο εκδήλωσης την Χρυσοκελλαριά.

Eμπρησμός η φωτιά στο Χαρακοπιό – Έκαψε 40 στρέμματα δάσους
To Top