Επιχειρείν

Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας: “Το λιανεμπόριο δε μπορεί να ανοιγοκλείνει κατά βούληση”

Τη δυσαρέσκειά τους για τη συνέχιση του γενικού lockdown στο λιανεμπόριο, την ώρα που προκρίνεται η επαναλειτουργία των σχολείων, εκφράζουν οι έμποροι της Κυπαρισσίας, ζητώντας ακόμα μια φορά, την άμεση επαναλειτουργία των καταστημάτων τους έστω με click away. Kαταστροφικό να χαθεί και ο τζίρος των εκπτώσεων, επισημαίνουν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν.

“KATAΣΤΡΟΦΙΚΟ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΩΝ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ”

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

“Μία ακόμα έκπληξη προέκυψε για τον κλάδο του λιανεμπορίου. Είναι άξιο περιέργειας, γιατί προκρίνεται η επαναλειτουργία των σχολείων σε σχέση με την επαναλειτουργία του λιανικού εμπορίου, το οποίο βρίσκεται για όγδοη εβδομάδα κλειστό και υπό καθεστώς οικονομικής ασφυξίας.

“Θεωρούμε κρίσιμη προτεραιότητα την άμεση επαναλειτουργία των καταστημάτων, αρχικά έστω και με τη μορφή του “click away” και σύντομα με τη μορφή του “click in shop”, προφανώς συνυπολογίζοντας τους υγειονομικούς δείκτες”.

H λειτουργία των σχολείων θα μπορούσε να ακολουθήσει στη συνέχεια, προβλέποντας ειδική μέριμνα για γονείς με παιδιά στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε για ακόμα μία φορά το λιανικό εμπόριο να είναι ο εύκολος στόχος, πού ανοίγει και να κλείνει κατά βούληση, ερήμην μας. Ας μην ξεχνάμε ότι αποτελεί τον μεγαλύτερο εργοδότη της χώρας που από την αρχή της υγειονομικής κρίσης σηκώνει στην πλάτη του τεράστιο οικονομικό βάρος.

Αναμένουμε άμεσα την κρίσιμη τοποθέτηση της κυβέρνησης επί αυτού του θέματος, γιατί έπειτα από την απώλεια του τζίρου των εορτών, θα είναι καταστροφικό να χαθεί και η περίοδος των εκπτώσεων”.

Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας: “Το λιανεμπόριο δε μπορεί να ανοιγοκλείνει κατά βούληση”
To Top