ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας: Και δεύτερη επιστολή διαμαρτυρίας στην Πειραιώς για πρόσβαση των ΑμεΑ και 2ο ΑΤΜ

Επανέρχεται με δεύτερη επιστολή διαμαρτυρίας ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας μετά την απάντηση της Τράπεζας Πειραιώς οτι θα θέσει υπό έλεγχο το προβληματικό ΑΤΜ, θα εξετάσει το ενδεχόμενο να μπει και ενα δεύτερο εξωτερικά καθώς και την πρόσβαση όλων στο κατάστημα. Τι αναφέρει στην δεύτερη επιστολή του ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας:

2η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ – ΑΙΤΗΣΗ
Τράπεζα Πειραιώς, Κατάστημα Κυπαρισσίας

Αξιότιμοι Κύριοι,

“Σε συνέχεια της επιστολής μας με αριθμό 21/06/2022_0311 και της απαντήσεως σας (επισυνάπτεται) θα θέλαμε να θέσουμε υπόψην σας τα εξής πιο κάτω:
Ήδη και εμείς θέσαμε σε αυξημένη εποπτεία το ΑΤΜ της Τράπεζας σας, ενδεικτικά, το χρονικό διάστημα 2 έως 5 Ιουλίου 2022. Κατά τα διάστημα αυτό το ΑΤΜ δεν είχε δυνατότητα ανάληψης μετρητών, δεν είχε δυνατότητα κατάθεσης online μετρητών και δεν είχε δυνατότητα έκδοσης απόδειξης, και ανά διαστήματα δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει στο σύνολο συναλλαγές. (επισυνάπτεται αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό).


– Οι καθημερινές ουρές που κρίνουν αναγκαία την τοποθέτηση και 2ου ΑΤΜ στην Τράπεζα μπορεί να τις διαπιστώσει όποιος επισκέπτεται την πόλη της Κυπαρισσίας καθώς είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο, όπως και εσείς οι ίδιοι από τις εξωτερικές κάμερες κλειστού κυκλώματος της Τράπεζας σας, μπορείτε να διαπιστώσετε. Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να τονίσουμε ότι στην πόλη μας μέχρι το πρόσφατο παρελθόν, υπήρχε και δεύτερο ΑΤΜ της τράπεζας σας, στον χώρο του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και το οποίο απομακρύνθηκε. Από τότε που υπήρχε και δεύτερο ΑΤΜ, οι ανάγκες εξυπηρέτησης μεγάλωσαν, δεν μίκρυναν.

“Δεν κατανοούμε την έκφραση της απαντητικής σας επιστολής « ότι θα εξεταστεί η εύκολη πρόσβαση σε όλους τους συναλλασσομένους». Θεωρούμε αυτονόητο ότι το Τραπεζικό σας κατάστημα θα πρέπει να έχει όδευση τυφλών καθώς και όδευση αµαξιδίου ΑΜΕΑ και να μπορεί να εξυπηρετήσει στο σύνολο τους τα άτομα ΑΜΕΑ”

Προς ενημέρωση σας, στην πόλη μας ήδη υλοποιούνται εκτεταμένες αναπλάσεις αστικών χώρων, οπού θα συμπεριλαμβάνουν δίκτυο οδεύσεως τυφλών και αμαξιδίων ΑΜΕΑ μήκους σχεδόν 6 χλμ.. Το τραπεζικό σας κατάστημα πέρα από ότι θα αποτελεί παραφωνία σε αυτήν την αναβάθμιση, θα λειτουργεί αντισυνταγματικά περί των ίσων δικαιωμάτων των πολιτών, μη δίνοντας σε άτομα ΑΜΕΑ την δυνατότητα εξυπηρέτησης από το ΑΤΜ του καταστήματος σας, και εν γένει από το κατάστημα σας.
– Τέλος, επανερχόμαστε και στο αίτημα μας, που παραβλέψατε, και θα πρέπει να μεριμνήσετε άμεσα, για την διαμόρφωση κατάλληλου χώρου αναμονής στο εξωτερικό του καταστήματος σας, (σκίαστρο, σκέπαστρο, καθίσματα, και ότι άλλο κρίνεται απαραίτητο) για την προστασία των συναλλασσόμενων και πελατών σας. Πιο συγκεκριμένα δεν υπάρχει στην παρούσα καμιά προστασία των πολιτών που επί καθημερινής βάσης βρίσκονται στην ούρα έξω από το κατάστημα σας, από τα καιρικά φαινόμενα της εκάστοτε εποχής, (χειμώνας, καλοκαίρι).

“Δεν νοείται εν έτει 2022 ηλικιωμένοι συνάνθρωποι μας κυρίως, να στήνονται στο καλοκαιρινό λιοπύρι για να πάρουν την σύνταξη τους ή να εκτελέσουν τις όποιες συναλλαγές τους, εντός ή εκτός τραπέζης. Είναι οι πατεράδες και οι μανάδες μας – σας, και αξίζουν σεβασμό. Ντροπή!”

 

Την ανάγκη της άμεσης υλοποίησης του συνόλου των πιο πάνω, το δείχνει και η ιδία η κοινωνία της περιοχής μας, με το μέγεθος των ποσοτικών αντιδράσεων που είχε η δημοσιοποίηση και δημοσίευση της πρώτης μας επιστολής προς εσάς, σε αντιδράσεις και σχόλια, τόσο στην σελίδα του συλλόγου μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και στα αντίστοιχα μέσα των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης που αναδημοσίευσαν την επιστολή μας. (παρατίθενται συννημένες φωτογραφίες).

Ευελπιστούμε ότι η τράπεζα σας στα πλαίσια και της κοινωνικής πολιτικής που ισχυρίζεται ότι ασκεί, θα μεριμνήσει άμεσα για τα πιο πάνω, στηρίζοντας την οικονομική δραστηριότητα στην περιοχή μας, ώστε και εμείς με την σειρά μας να στηρίξουμε αυτή.

Στην διάθεση σας για κάθε διευκρίνηση.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τις ενέργειες σας.
Εν αναμονή απαντήσεως σας,

Με τιμή,

Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας

 

Είχε προηγηθεί στις αρχές Ιουλίου η απάντηση της Τράπεζας στην 1η επιστολή διαμαρτυρίας του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας

“Θα θέσουμε το ATM υπό αυξημένη παρακολούθηση και εφόσον κριθεί απαραίτητο θα προβούμε σε όποιες ενέργειες χρειαστεί. Θα εξεταστεί το ενδεχόμενο τοποθέτησης ενός ακόμα εξωτερικού ΑΤΜ αλλά και η δυνατότητα εύκολης πρόσβασης για όλους” απαντά η Τράπεζα επισημαίνοντας ότι έχει αναβαθμίσει τα ΑΤΜ σε Δώριο και Φιλιατρά…

Χαμός στα κοινωνικά δίκτυα-Τις αναρτήσεις με τις διαμαρτυρίες των πολιτών και τα επικριτικά σχόλια δίνει στη δημοσιότητα ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας:

 

 

Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας: Και δεύτερη επιστολή διαμαρτυρίας στην Πειραιώς για πρόσβαση των ΑμεΑ και 2ο ΑΤΜ
To Top