ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας: Χωρίς “γαλάζια σημαία” φέτος ο Αη Λαγούδης

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣΖΗΤΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας, έγκαιρα (15/10/2019 αρ. πρωτοκόλλου: 0187), κατέθεσε αίτημα προς τους αρμοδίους έτσι ώστε η παραλία της πόλης μας να βραβευθεί με γαλάζια σημαία όπως γινόταν παλαιότερα.
Σε μετέπειτα συναντήσεις με τους αρμοδίους, δόθηκαν προς τον σύλλογο μας διαβεβαιώσεις και η υπόσχεση ότι αυτό θα πραγματοποιηθεί και η παραλία μας θα έχει το 2020 γαλάζια σημαία, καθώς πληροί το σύνολο των προϋποθέσεων που απαιτούνται.
Δυστυχώς με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των παραλίων που βραβεύονται με γαλάζια σημαία στην πατρίδα μας, διαπιστώσαμε ότι η παραλία της Κυπαρισσίας δεν συμπεριλαμβάνεται στις βραβευμένες με γαλάζια σημαία παραλίες και αυτό είναι λυπηρό, καθώς το κάθε τι στις δύσκολες συνθήκες που ζούμε παίζει ιδιαίτερο ρόλο, καθώς πλέον μιλάμε για την “επιβίωση” μας.
Ευελπιστούμε να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες για την επόμενη χρονιά και όχι μόνο για την παραλία της Κυπαρισσίας αλλά για το σύνολο των παραλίων της Τριφυλίας όπου αυτό είναι εφικτό.
Επίσης αναμένουμε και τον καθαρισμό του Αιγιαλού της παραλίας του Αι Λαγούδη που παρά τις διαβεβαιώσεις για νωρίτερο καθαρισμό από προηγούμενα χρόνια αυτός μέχρι και σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας

Παρατίθεται αυτούσια η αίτηση που είχε σταλεί στους αρμοδίους στις 15/10/2019 συνολικά για θέματα του παραλιακού μετώπου της πόλης μας.

• Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε και να ζητήσουμε τη άμεση συνδρομή σας για την απερίγραπτη κατάσταση που επικρατεί περιμετρικά της κεντρικής παραλίας της πόλης μας, παράλια «Αϊ Λαγούδη», και πιο συγκεκριμένα στο οικόπεδο μεταξύ του Ξενοδοχείου Κανελλάκης και παραλίας, στο οικόπεδο πλησίον της Διονυσιάδας πηγής όπως επίσης και στο κτίσμα δίπλα από το καφέ Λιοτρίβι (πρώην bar bozza nostra).
Οι συγκεκριμένη χώροι έχουν μετατραπεί σε «ζούγκλα», είναι επικίνδυνοι ώστε να υπάρξει κάποιο ατύχημα, ιδίως ανηλίκου λόγο και της παρακείμενης παιδικής χαράς, αποτελούν εστία μόλυνσης και γενικότερα δίνουν κάκιστη εικόνα στο πλήθος των επισκεπτών που μας επισκέπτονται χειμώνα και καλοκαίρι.
– Συνυπολογίζοντας τα πιο πάνω που αναγράφονται, ο σύλλογος μας αιτείται από τον Δήμο Τριφυλίας την άμεση κίνηση των απαραιτήτων νόμιμων ενεργειών για τον καθαρισμό του συνόλου των χώρων που περιγράφονται.

• Ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας γίνεται συχνά δέκτης παραπόνων τόσο από μελή του όσο και από επισκέπτες και μόνιμους κατοίκους για προβλήματα και συνεχόμενες βλάβες που παρουσιάζονται στον φωτισμό του παραλιακού μετώπου της πόλης μας (παραλία «Αϊ Λαγούδη», από καφέ άμμος έως και καφέ εν πλω) δίνοντας έτσι μη πρέπουσα εικόνα για την πόλη μας, και καθιστώντας το σύνολο της περιοχής αυτής ακατάλληλο για άλλες δραστηριότητες όπως περπάτημα κτλ.

– Ο Σύλλογος μας αιτείται προς τον Δήμο Τριφυλίας να προχωρήσει στις κατάλληλες εκείνες ενέργειες ώστε να μην παρουσιάζονται βλάβες και αν αυτό είναι εφικτό από οικονομικής απόψεως να επεκταθεί το δίκτυο φωτισμού μέχρι την λεγόμενη ντίσκο (rain bow)

• Για σχεδόν δέκα χρόνια στην παραλία «Αί Λαγούδη» έχει παραμείνει ημιτελές το έργο ανάπλασης στην Διονυσιαδά Πηγή, θυμίζοντας έκτρωμα που μόνο θλίψη προκαλεί. Για την ιστορία καθώς το θέμα έχει απασχολήσει τα έντονα την τοπική κοινωνία ο πρώην Δήμος Κυπαρισσίας δημοπράτησε το έργο το Ιούλιο του 2009 με προθεσμία εκτέλεσης πέντε μήνες. Παρά τις πολλές παρατάσεις που εγκρίθηκαν επί Καποδιστριακού δήμου για την αποπεράτωση του έργου φτάνοντας στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας το 2011, έμεινε στην μέση λόγω οικονομικών πόρων που δεν βρέθηκαν. Το έργο έχει κοστίσει πάνω από 120.000 ευρώ και πάραυτα ενώ θα έπρεπε να αποτελεί κόσμημα για την πόλη μας βρίσκεται σε αυτή την χαοτική κατάσταση.

– Ο Σύλλογος μας αιτείται και ζητεί από τον Δήμο Τριφυλίας τις άμεσες εκείνες ενέργειες που απαιτείται ώστε να προχωρήσει η ανάπλαση και η αξιοποίηση της Διονυσιαδάς Πηγής η όποια μπορεί να αποτελέσει πόλος έλξης και όχι μόνο για επισκέπτες αλλά και μόνιμους κατοίκους.

• Τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Τριφυλίας δεν έχει κάνει τις απαραίτητες εκείνες ενέργειες ώστε η παραλία του «Αϊ Λαγούδη» στην Κυπαρισσία αλλά και η παραλία του Καλού – Νερού να βραβεύονται με την γαλάζια σημαία, που όλοι γνωρίζουμε τι αυτό προσδίδει τουριστικά και εμπορικά για τις περιοχές που την αποκτούν.

– Ο Σύλλογος μας αιτείται και ζητεί ο Δήμος Τριφυλίας να προχωρήσει έγκαιρα στις απαραίτητες εκείνες ενέργειες που απαιτούνται ώστε ενόψει της επόμενης καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου η παραλία «Αϊ Λαγούδη» αλλά και η παραλία του Καλού – Νερού να αποκτήσουν Γαλάζια Σημαία.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας έχει όλη την διάθεση να συνεργαστεί με τον Δήμο Τριφυλίας σε όλα τα παραπάνω και να συνδράμει στο μέτρο που του επιτρέπουν οι δυνατότητες του σε όλα τα παραπάνω, τα οποία στο σύνολο τους μπορούν να υλοποιηθούν με χαμηλό κόστος και η υλοποίηση τους απαιτεί περισσότερο θέληση.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τις ενέργειες σας.
Στην διάθεση σας για κάθε διευκρίνηση.

Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας

Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας: Χωρίς “γαλάζια σημαία” φέτος ο Αη Λαγούδης
To Top