Επιχειρείν

Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών: Έκκληση για επαναλειτουργία του υποκαταστήματος της Πειραιώς στα Φιλιατρά

“Υπάρχει σχεδιασμός για την επανεκκίνηση λειτουργίας του υποκαταστήματος στα Φιλιατρά;” διερωτάται ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών, Παρασκευάς Παπασταθόπουλος, σε επιστολή του προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της Πειραιώς, τους βουλευτές Μεσσηνίας, τον περιφερειάρχη, τον Δήμαρχο Τριφυλίας αλλά και τη γενική γραμματεία Καταναλωτή. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου στην επιστολή του μεταφέρει την αγωνία των επαγγελματιών της περιοχής που βλέπουν ακόμα ένα υποκατάστημα να σταματά τη λειτουργία του στα Φιλιατρά.
Όπως αναφέρει, αφού πρώτα έπαυσε τη λειτουργία του στην περιοχή το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, και οι επαγγελματίες της περιοχής μετέφεραν τις καταθέσεις τους στο εναπομείναν κατάστημα της Πειραιώς, ως το μοναδικό τραπεζικό υποκατάστημα στην περιοχή, ακολούθησε η εκ περιτροπής λειτουργία του 3 φορές την εβδομάδα, για να έρθει η πανδημία και να αποτελειώσει την κατάσταση, με την παύση της λειτουργίας του, “χωρίς καμία ενημέρωση”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει,  με αιτιολογία “την ασφάλεια των πολιτών”. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών παραθέτει μια σειρά επιχειρημάτων που καθιστούν επιτακτική και ζωτικής σημασίας  την επαναλειτουργία του τραπεζικού υποκαταστήματος για την περιοχή, που τα τελευταία χρόνια γνωρίζει αποψίλωση υπηρεσιών, με δυσμενείς συνέπειες για κατοίκους, επαγγελματίες και επισκέπτες. 

Να υπενθυμίσουμε ότι, πέρα από τη συγκυρία του κορονοϊού, στα πλάνα της τράπεζας Πειραιώς ήταν ήδη από τον Οκτώβριο του 2019 το κλείσιμο υποκαταστημάτων στην επαρχία, για λόγους “εξορθολογισμού των εσωτερικών της λειτουργιών”.

Αναλυτικά η επιστολή:

Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών: Έκκληση για επαναλειτουργία του υποκαταστήματος της Πειραιώς στα Φιλιατρά
To Top