ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα “εμπόδια” της γραμμής Καλαμάτα-Φιλοξένια μέσα από το λεωφορείο του Αστικού

ΜΕΤ’ ΕΜΠΟΔΙΩΝ Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Τα προβλήματα και τα “εμπόδια” που συναντούν καθημερινά οι οδηγοί των Αστικών γραμμών του ΚΤΕΛ Καλαμάτας κατέγραψε με την κάμερα σήμερα το μεσημέρι το Μessinialive στη “Γραμμή 1 Καλαμάτα – Φιλοξένια”, την οποία και κάναμε κυκλικά για να έχουμε πλήρη εικόνα που ακριβώς εντοπίζονται τα προβλήματα στους δρόμους.

 

 

Ο χρόνος της συγκεκριμένης διαδρομής που ξεκινά από την αφετηρία στην οδό Αρτέμιδος και καταλήγει έξω από το ξενοδοχείο Filoxenia στην παραλιακή οδό, είναι περίπου 30 λεπτά, με την φυσιολογική κίνηση και τις στάσεις που κάνει το συγκεκριμένο δρομολόγιο.
Εντούτοις σε ώρες αιχμής έχει ολοκληρώσει και σε 45′ και 50 λεπτά.

 

 

Τα περισσότερα προβλήματα δημιουργούνται στην οδό Φαρών από τα διπλοπαρκαρισμένα οχήματα που εμποδίζουν τη διέλευση του λεωφορείου και όχι απαραίτητα επειδή δεν υπάρχουν θέσεις στάθμευσης, απλά κάποιοι οδηγοί, χωρίς να σέβονται τους συμπολίτες τους αλλά και τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, επιλέγουν να σταθμεύσουν κυριολεκτικά στη μέση του δρόμου, για να πεταχτούν να πάρουν ψωμί, να παίξουν ένα δελτίο Τζόκερ, να πάρουν κάτι από το φαρμακείο ή οτιδήποτε άλλο

Αποτέλεσμα αυτού του εμποδίου τώρα που ο δρόμος έχει στενέψει είναι το διερχόμενο μεγάλο όχημα να αναγκάζεται να υπερβεί τη διπλή διαχωριστική γραμμή και να βρεθεί σχεδόν ολόκληρο στο αντίθετο ρεύμα με όλους τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται.

Κάτι παρόμοιο συνέβη πέρσι τέτοιο καιρό στη διασταύρωση Φάρων και Κρήτης όταν ένα όχημα συγκρούστηκε μετωπικά με λεωφορείο του Αστικού ΚΤΕΛ, προξενώντας του πολύ μεγάλη ζημιά.
Επίσης, προβλήματα δημιουργούνται από τον ανεφοδιασμό -εκτός του προβλεπόμενου ωραρίου- κάποιων καταστημάτων.

Πρόβλημα από τα διπλοπαρκαρισμένα υπάρχει και στην οδό Κρήτης μετά την γεφυροπλάστιγγα μέχρι την διασταύρωση με την Φαρών, ενώ απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση σε όλο το μήκος του δρόμου αυτού.

Ο επόμενος δρόμος που παρουσιάζει αυξημένα προβλήματα είναι η παραλιακή οδός Ναυαρίνου από την αρχή μέχρι και το τέλος, αφού και εδώ υπάρχουν συχνές στάσεις οδηγών επί της οδού, αλλά και οι διερχόμενοι σερβιτόροι των παραλιακών καταστημάτων αναγκάζουν τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Το ρεπορτάζ μας έχει στόχο να καταγράψει τα κυκλοφοριακά αυτά προβλήματα και να ληφθούν μέτρα, τώρα που είναι νωρίς και δεν έχει ξεκινήσει η αυξημένη κίνηση στους δρόμους, με τους επισκέπτες και τους τουρίστες να κατακλύζουν κάθε δρόμο.
Είναι πασιφανές ότι απαιτείται μεγαλύτερη αστυνόμευση αλλά κυρίως μεγαλύτερη ευσυνειδησία από τους οδηγούς που είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τον Κ.Ο.Κ. και να μην δημιουργούν εμπόδια χωρίς λόγο στους δρόμους.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΠΑΡΑΛΙΑ

To Top