Τουρισμός

Ελπίδες για επανεκκίνηση της γραμμής Καλαμάτα-Κύθηρα-Καστέλι

“Υπάρχει ελπίδα για το καράβι” σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας αναφορικά με την προοπτική επανεκκίνησης της ακτοπλοϊκής γραμμής Καλαμάτα-Κύθηρα-Καστέλι Κισσάμου.
Στην ανακοίνωση του δήμου αναφέρονται τα ακόλουθα:

“Την Τρίτη 1η Αυγούστου 2017 συνεδρίασε το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σχετικά με την επαναδρομολόγηση πλοίου, που θα συνδέει την Καλαμάτα με τα Κύθηρα και το Καστέλι Κισσάμου.

Το Συμβούλιο έλαβε απόφαση για τις τεχνικές προδιαγραφές του σκάφους και, την παρούσα εβδομάδα το Υπουργείο θα εκδώσει πρόσκληση προς τις πλοιοκτήτριες εταιρείες, προκειμένου να εκδηλώσουν ενδιαφέρον. Εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον (πληροφορίες αναφέρουν ότι υφίσταται), το πλοίο θα δρομολογηθεί άμεσα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμαρχος είχε εγκαίρως αποστείλει επιστολή προς τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κοινοποιούμενη στο Νεκτάριο Σαντορινιό, Υφυπουργό και στο Διονύσιο Καλαματιανό, Γενικό Γραμματέα του ιδίου Υπουργείου, με την οποία ζητούσε την επανασύνδεση της Καλαμάτας ακτοπλοϊκώς με την Κρήτη και τα Κύθηρα”.

Να σημειωθεί ότι τώρα περισσότερο απο ποτέ είναι επιτακτική η ανάγκη να επαναδρομολογηθεί η συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή γραμμή που συνδέει την Καλαμάτα με τα Κύθηρα και την Κρήτη.

Είναι απαίτηση όχι μόνο των Μεσσήνιων που θα ήθελαν να ταξιδέψουν σε Κύθηρα και Κρήτη, αλλά και των κατοίκων των Κυθήρων που υφίστανται μια ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή, πέραν της έλλειψης ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την Κρήτη και την Πελοπόννησο.

Μετά και την απώλεια του πλοίου της γραμμής για τους κατοίκους των Κυθήρων ήρθαν και οι καταστροφικές πυρκαγιές για να ολοκληρώσουν τον όλεθρο στο νησί που επλήγη περισσότερο από ποτέ φέτος το καλοκαίρι.

Έστω λοιπόν και τώρα στα μισά της θερινής τουριστικής περιόδου το Υπουργείο πρέπει άμεσα να δρομολογήσει χωρίς καθυστερήσεις και γραφειοκρατικά κωλύματα νέο πλοίο στη γραμμή, δίνοντας το “φιλί της ζωής” στις επιχειρήσεις στο πολύπαθο νησί.
Μ.Π.

Ελπίδες για επανεκκίνηση της γραμμής Καλαμάτα-Κύθηρα-Καστέλι
To Top