ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελληνο-Κινεζικό Βιοτεχνικό Πάρκο στην Πελοπόννησο θέλει ο Τατούλης

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΤΟΜΕΙΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

“Οικοδομούμε σχέσεις βιώσιμης συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και Κινεζικών Επαρχιών”

Επίσημη επίσκεψη στην Κίνα πραγματοποιεί ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, προκειμένου να οικοδομήσει βιώσιμες συνεργασίες στους τομείς του εμπορίου, του πολιτισμού και του τουρισμού μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Κινεζικών Επαρχιών και Φορέων Πολιτισμού της Κίνας.

Στο πλαίσιο των επισκέψεών του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου συναντήθηκε, μετά από πρόσκλησή του, με τον Hui Zhang, Πρόεδρο του R&F Properties Group Northern Region. Ο όμιλος αυτός δραστηριοποιείται στον τομέα του real estate, είναι εισηγμένος στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ και συμμετέχει στο πρόγραμμα ανάπλασης της περιοχής Tongzhou στο Πεκίνο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Hui Zhang παρουσίασε το πρόγραμμα ανάπλασης της περιοχής Tongzhou, σύμφωνα με το οποίο η πόλη του Πεκίνου θα αναπτυχθεί με τις πιο σύγχρονες διεθνείς προβλέψεις για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη, με απώτερο στόχο να στεγαστούν σε αυτή το σύνολο των υπηρεσιών του Δήμου του Πεκίνου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Hui Zhang ζήτησε από τον Πέτρο Τατούλη να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της Tongzhou και Ελληνικές Εταιρείες.


Τα σχέδια ανάπλασης της Tongzhou προβλέπουν τη μετεγκατάσταση 23 Δημόσιων Υπηρεσιών με 400.000 εργαζόμενους σε σύγχρονα κτήρια, σε αναβαθμισμένη περιοχή 42 τετραγωνικών χιλιομέτρων!

Από τη μεριά του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αφού εξέφρασε το θαυμασμό του για το πρωτοπόρο πρόγραμμα της Tongzhou, κάλεσε το R&F Properties Group Northern Region, να συμμετάσχει στην προσπάθεια δημιουργίας Ελληνο-Κινεζικού βιοτεχνικού πάρκου στην Πελοπόννησο. Κάλεσε επίσης τον κ. Zhang να προωθήσουν από κοινού τη δημιουργία του Μουσείου των Ολυμπιακών Πόλεων, μιας πρότασης που είχε καταθέσει ο κ. Τατούλης, ως Υφυπουργός Πολιτισμού, στην επίσκεψή του στο Πεκίνο, κατά την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008.

Τέλος, οι δύο άνδρες συμφώνησαν πως εγκαινιάζουν σταθερούς δεσμούς συνεργασίας και, αφού προηγηθεί η επίσημη επίσκεψη του κ. Zhang και των συνεργατών του στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, οι δύο πλευρές θα συναντηθούν ξανά στη Διεθνή Έκθεση κρασιού στην Guangzhou τον Σεπτέμβρη του 2018, όπου η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συμμετάσχει ως τιμώμενο μέλος, και στη Διεθνή Έκθεση Εισαγωγών στη Σαγκάη τον Νοέμβριο του 2018.

Ελληνο-Κινεζικό Βιοτεχνικό Πάρκο στην Πελοπόννησο θέλει ο Τατούλης
To Top