ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ: “Θυμός και οργή για τον τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία της Ιωάννας από την Καλαμάτα”

Τι αναφέρει η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά

ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ: “Δεν είναι δυνατόν να χάνουμε ένα συνάνθρωπό μας, 40 ετών, χήρα μητέρα 6 ανήλικων παιδιών, λόγω ακραίας φτώχειας”

Παραθέτουμε τον επικήδειο που εκφώνησε εκ μέρους του Προέδρου και του ΔΣ της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ η ακτιβίστρια και μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Τσιγγάνων (Φυλή Χαλκιδαίων) Αγίας Τριάδος Καλαμάτας, κ. Γεωργία Φάσου.

«Όταν οι συνθήκες ακραίας φτώχειας συναντούν τις καθημερινές ανάγκες μιας υπερπολύτεκνης μονογονεϊκής οικογένειας, τότε ακόμα και τα πιο ακραία σενάρια είναι δυστυχώς δυνατά.
Καθημερινά πεθαίνουν άνθρωποι δίπλα μας από covid 19 ή άλλες ασθένειες, αλλά ένας θάνατος από ηλεκτροπληξία λόγω ρευματοκλοπής εν έτει 2021, εκτός από το θρήνο πολλαπλασιάζει και το θυμό σε κάθε ανθρώπινη καρδιά. Ο θυμός και η οργή έχουν αποδέκτες από τη μία το επίσημο κράτος και από την άλλη την τοπική κοινωνία.
Δεν είναι δυνατόν να χάνουμε ένα συνάνθρωπό μας, 40 ετών, χήρα μητέρα 6 ανήλικων παιδιών, λόγω ακραίας φτώχειας.

“Δυστυχώς είμαστε όλες και όλοι συνυπεύθυνοι για αυτή την τραγωδία, που δεν τελειώνει σήμερα εδώ, αφού όπως δεν υπήρξε καμία μέριμνα για ηλεκτροδότηση της οικίας (μιας αυτοσχέδιας παράγκας από ξύλα και νάιλον), έτσι δεν έχει ακόμα προβλεφθεί μέριμνα για τα ανήλικα παιδιά που μετά τον προ διετίας θάνατο του πατέρα τους, αποχαιρετούν σήμερα και την άτυχη μητέρα τους”

Η εκδημήσασα, αγαπημένη μας Ιωάννα Καραχάλιου, ήταν ένα αξιόλογο άτομο, γεμάτο προσφορά και καλοσύνη, που πάλευε μόνη της καθημερινά με ελάχιστες δυνάμεις να μεγαλώσει τα παιδιά της.
Οι συγγενείς σου, οι φίλοι σου και όσοι είχαν την τιμή και την ευτυχία να σε γνωρίσουν, ήρθαμε για να αποτίσουμε φόρο τιμής και εκτίμησης σε σένα αλησμόνητη Ιωάννα. Ήρθαμε να ρίξουμε το δάκρυ μας για τον άδικο, τον αναπάντεχο και πρόωρο χαμό σου. Υπόσχεση μας να φροντίσουμε τα παιδιά σου. Καλή αντάμωση Ιωάννα..»

ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ: “Θυμός και οργή για τον τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία της Ιωάννας από την Καλαμάτα”
To Top