ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελικόπτερο της Αστυνομίας “σκανάρει” τη Μεσσηνία και εντοπίζει κρυμμένες χασισοφυτείες!

ΔΥΟ ΧΑΣΙΣΟΦΥΤΕΙΕΣ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΔΑΣΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ!

ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ 205 ΔΕΝΔΡΥΛΛΙΑ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΠΟΥ ΕΦΤΑΝΑΝ ΚΑΙ ΤΑ 2 ΜΕΤΡΑ!

Δεν ξεφεύγει τίποτα απο το άγρυπνο μάτι των Αστυνομικών της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, που εποπτεύουν με Ελικόπτερο τις τελευταίες ημέρες διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας για τον εντοπισμό και ανεύρεση κρυμμένων χασισοφυτειών κυρίως σε δυσπρόσιτα μέρη.

Και απ’ ότι φαίνεται έχουν και πολλή δουλειά στην περιοχή μας καθώς μέρα παρά μέρα “ξετρυπώνουν” χασισοφυτείες!
Μετά τη χασισοφυτεία που εντοπίστηκε την Κυριακή σε περιοχή της Οιχαλίας με τα 308 δεντρύλλια κάνναβης που εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, χθες Δευτέρα εντόπισαν 2 ακόμα χασισοφυτείες- με 205 δεντρύλλια κάνναβης- αυτή τη φορά σε δασική περιοχή του Δήμου Καλαμάτας!
Συγκεκριμένα οι δύο ξεχωριστές φυτείες βρίσκονταν στην Νέδουσα και στον Μαχαλά Αλαγονίας.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των καλλιεργητών τους. Σύμφωνα με το αναλυτικό δελτίο Τύπου της Αστυνομίας:

“Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίσθηκαν χθες (10.7.2017), σε δύο (2) ξεχωριστές περιπτώσεις, σε δασικές περιοχές του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, δύο (2) φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, χθες (10.7.2017) το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση, σε δασικές περιοχές του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, κατά την οποία εντοπίστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένους και κατάλληλα εκχερσωμένους χώρους, δύο (2) φυτείες κάνναβης, όπου στην μία καλλιεργούνταν -151- δενδρύλλια κάνναβης , ύψους από 0,5 έως 2 μέτρα περίπου, ενώ στην άλλη καλλιεργούνταν -54- δενδρύλλια κάνναβης , ύψους από 0,4 έως 1,2 μέτρα περίπου, τα οποία αφού εκριζώθηκαν, κατασχέθηκαν.

Επιπλέον και στους δύο (2) χώρους των φυτειών, βρέθηκε ο αντίστοιχος αρδευτικός εξοπλισμός, ο οποίος και κατασχέθηκε.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν τις φυτείες”.

Τα 5 ελικόπτερα της Αστυνομίας επιχειρούν από το 1995. Έχουν συμπληρώσει πάνω από 26.000 ώρες στον αέρα με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων.
Εντοπίζουν, δραπέτες, τρομοκράτες, φυτείες χασίς και συνδράμουν στο κυνήγι ληστών.

Καθοριστική είναι η συμβολή τους και σε ειδικές αστυνομικές επιχειρήσεις, όπως η αντιμετώπιση επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας, όσο στην τροχαία αστυνόμευση και στα μέτρα για την ασφάλεια επισήμων και μεγάλων διοργανώσεων.

Οι πανίσχυρες κάμερες των ελικοπτέρων που μπορούν να μεταδίδουν ζωντανά εικόνες στο κέντρο επιχειρήσεων της Αστυνομίας, διαθέτουν σύστημα θερμικής απεικόνισης, το οποίο βασίζεται στη διαφορά θερμοκρασίας του ανθρώπινου σώματος από το περιβάλλον.
Έτσι, οι χειριστές του συστήματος μέσα από το ελικόπτερο μπορούν να εντοπίζουν ανθρώπινη παρουσία σε ένα χώρο.

Τις τελευταίες ημέρες ένα απο τα πέντε αυτά ελικόπτερα “σκανάρει” περιοχές της Μεσσηνίας και απ΄ότι φαίνεται έχει μέχρι σήμερα εντοπίσει “λαβράκια”.

Ελικόπτερο της Αστυνομίας “σκανάρει” τη Μεσσηνία και εντοπίζει κρυμμένες χασισοφυτείες!
To Top