ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξουδετερώθηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας

ΕΓΙΝΕ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΕΚΡΗΞΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗΣ ΕΚΡΗΚΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ

Ανησυχία προκάλεσε στην αστυνομία το μεσημέρι της Παρασκευής το ύποπτο αντικείμενο που εντόπισαν εργάτες της εταιρείας «Μορέας» στο 113ο χιλιόμετρο στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας στο ρεύμα προς Αθήνα.

Συγκεκριμένα, οι υπάλληλοι έκαναν εργασίες συντήρησης, όταν εντόπισαν το «αντικείμενο». Επρόκειτο για ένα κινητό τηλέφωνο και έναν κύλινδρο. Εκλήθη άμεσα η αστυνομία, ενώ έσπευσε και το ΤΕΕΜ, που προχώρησε σε ελεγχόμενη έκρηξη του ύποπτου αντικειμένου με περισυλλογή των υπολειμμάτων, προκειμένου να ελεγχθούν στα εργαστήρια της αστυνομίας. Ο αυτοκινητόδρομος παρέμεινε κλειστός περίπου για μια ώρα.

Να σημειώσουμε πως από το σημείο – στο ρεύμα καθόδου – θα περνούσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, για να παραβρεθεί στα εγκαίνια του νέου δημαρχείου στην Καλαμάτα, με το δρομολόγιο του, ωστόσο, να μην επηρεάζεται, καθώς και 4 υπουργοί της Κυβέρνησης για τον ίδιο σκοπό.

Ωστόσο όπως ανακοίνωσε το βράδυ η Αστυνομία, ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν αφενός απενεργοποιημένος, αφετέρου ήταν απροσδιόριστου χρονικού διαστήματος πεταμένος εκεί προς αποφυγή αστυνομικού ελέγχου.

H Ανακοίνωση της Αστυνομίας

“Σήμερα το μεσημέρι(29/9/2017) εντοπίστηκε από ιδιώτη που εκτελούσε χορτοκοπτικές εργασίες στο 113ο χ.λ.μ. του Αυτοκινητοδρόμου Αθηνών – Τριπόλεως (ρεύμα προς Αθήνα – κόμβος Νεμέας Κορίνθου), παραπλεύρως και εκτός του οδοστρώματος, μικρού μεγέθους, αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, αποτελούμενος μεταξύ άλλων, από συσκευή κινητού τηλεφώνου και κυλινδρικό αντικείμενο.

Σημειώνεται, ότι η ανωτέρω συσκευή τηλεφώνου ήταν απενεργοποιημένη και ως εκ τούτου, δεν ήταν δυνατή η ενεργοποίηση του μηχανισμού, ενώ εξουδετερώθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Εκτιμάται, ότι ο μηχανισμός απορρίφθηκε στο συγκεκριμένο σημείο σε απροσδιόριστο παρελθόντα χρόνο, προς αποφυγή αστυνομικού ελέγχου”.

Εξουδετερώθηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας
To Top