ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έλεγχοι από την ΑΑΔΕ στο Νεκροταφείο Καλαμάτας

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ: ΖΗΤΗΣΑΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

Στο στόχαστρο της Αρχής Δημοσίων Εσόδων μπήκε το Κοιμητήριο Καλαμάτας, καθώς ελεγκτές της Αρχής βρέθηκαν σήμερα στο Δημαρχείο Καλαμάτας και ζήτησαν από τον δήμαρχο στοιχεία σχετικά με το προσωπικό που φροντίζει τα ταφικά μνημεία του νεκροταφείου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου:
“Το Δήμαρχο Kαλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, επισκέφθηκαν, σήμερα Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018, υπάλληλοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και του παρέδωσαν έγγραφο της ΔΟΥ Καλαμάτας, με το οποίο ζητούνται πληροφορίες για το προσωπικό, που παρέχει εργασίες φροντίδας των ταφικών μνημείων (καθαρισμός, άναμμα καντηλιών) στο Κοιμητήριο Καλαμάτας.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος δεν έχει καμία εργασιακή σχέση με αυτό το προσωπικό, όπως αποδεικνύεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας του Κοιμητηρίου. Η φροντίδα των μνημείων ανατίθεται από συγγενείς των θανόντων, οι οποίοι έχουν τη χρήση του συγκεκριμένου χώρου. Ο Δήμος Καλαμάτας θα παράσχει όλα τα στοιχεία, τα οποία έχει στη διάθεσή του, στις Φορολογικές Αρχές”, καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου.

Το όλο θέμα ξεκίνησε κατόπιν δεκάδων ανώνυμων αλλά και επώνυμων καταγγελιών από πολίτες, για άτομα που προσφέρουν υπηρεσίες καθαριότητας και φροντίδας των ταφικών μνημείων επ’αμοιβή χωρίς να κόβουν αποδείξεις παροχής υπηρεσιών ή να έχουν κάνει έναρξη επαγγέλματος. Οι ελεγκτές ερευνούν αυτές τις καταγγελίες καθώς σε αυτές γίνεται λόγος για “μαύρο χρήμα” που κινείται με αυτό τον τρόπο στο Νεκροταφείο Καλαμάτας.

Έλεγχοι από την ΑΑΔΕ στο Νεκροταφείο Καλαμάτας
To Top