ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛ.ΑΣ: Ιδιαίτερα θετική η ανταπόκριση των πολιτών-Τι έδειξαν οι έλεγχοι στη Μεσσηνία

Ως ιδιαίτερα θετική χαρακτηρίζει η Ελληνική Αστυνομία την ανταπόκριση των πολιτών στο μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας που εφαρμόστηκε σήμερα, για πρώτη μέρα, και θα διαρκέσει μέχρι και τις 6 Απριλίου. Ουσιαστικά πρόκεται για μια 14ήμερη καραντίνα στην οποία τίθεται όλη η χώρα, προκειμένου να ανασχεθεί η εξάπλωση του κορονοϊού, που έχει φτάσει στα 694 κρούσματα, με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα να εκτιμά πως 8.000 με 10.000 άτομα έχουν προσβληθεί στη χώρα μας.

Από το πρωί σε όλη τη χώρα αστυνομικοί διενεργούσαν συνεχείς ελέγχους, σταματώντας οδηγούς και ζητώντας τους το έντυπο μετακίνησης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, που εκδόθηκε αργά το βράδυ, η ανταπόκριση υπήρξε θετική, ελάχιστες παραβάσεις διαπιστώθηκαν, ενώ οι μετακινήσεις έχουν μειωθεί κατά πολύ και καθώς φαίνεται στις απολύτως απαραίτητες. Ο κόσμος φαίνεται να πειθαρχεί στα μέτρα, ωστόσο δεν λείπουν και οι εξαιρέσεις. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, ενώ η Αστυνομία προειδοποιεί ότι οι έλεγχοι θα γίνουν πιο εντατικοί και αν διαπιστωθούν παραβάσεις θα επιβληθεί τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

OI ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΗΤΑΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΕΝΤΥΠΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Και στη Μεσσηνία η κυκλοφορία σήμερα πολιτών και οχημάτων ήταν περιορισμένη έως ελάχιστη. Πλην των πρωινών ωρών αιχμής που οι περισσότεροι κινήθηκαν προς την εργασία τους, τις υπόλοιπες ώρες οι δρόμοι ήταν έρημοι, ενώ η κίνηση μέσα στην πόλη της Καλαμάτας ελάχιστη. Όπως μας δήλωσε στο MessiniaLive o αστυνομικός διευθυντής Ηλίας Αξιοτόπουλος, η κυκλοφορία ήταν εμφανώς περιορισμένη, οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι που έγιναν έδειξαν ότι σχεδόν η πλειονότητα των οδηγών είχε το ειδικό έντυπο μετακίνησης, ενώ στους ελάχιστους που δεν το είχαν έγιναν συστάσεις. Κάποιοι , λιγότεροι, είχαν επιλέξει να στείλουν sms για τη μετακίνησή τους. Οι περισσότεροι είχαν σημειώσει ως λόγο μετακίνησης τη μετάβαση στην εργασία τους, ενώ αρκετοί τα ψώνια, και κάποιοι άλλοι την προμήθεια φαρμάκων. 

ΚΑΙ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΣΥΔΡΑΜΕΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ

Και η Πυροσβεστική συνεπικουρεί στο έργο της Αστυνομίας. Έτσι σήμερα, όπως μας δήλωσε ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μεσσηνίας, Δημήτρης Γεωργανάς, πυροσβεστικό κλιμάκιο βρισκόταν στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας, και ενημέρωνε τους πολίτες, καθώς ως γνωστόν και τα πάρκα έχουν κλείσει προς το κοινό. Επίσης πυροσβεστικό κλιμάκιο βρισκόταν στην πλατεία της Μεσσήνης αλλά και στην πλατεία των Γαργαλιάνων. Ουδέν αξιόλογο συνέβη, οι πολίτες έδειξαν συμμόρφωση με το μέτρο, συνειδητοποιώντας σιγά σιγά την κρισιμότητα της κατάστασης και περιορίζοντας στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους.

Να μην παραλείψουμε όμως και το Λιμενικό καθώς έχει αναλάβει τους ελέγχους στην παραλιακή ζώνη της Καλαμάτας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

“Από σήμερα νωρίς το πρωί προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας διενεργεί συστηματικούς ελέγχους σε όλη τη χώρα για την εφαρμογή του μέτρου του περιορισμού της κυκλοφορίας.

Οι σημερινοί έλεγχοι έχουν χαρακτήρα κυρίως ενημερωτικό και παροχής συστάσεων.

Ευχαριστούμε τους πολίτες για την ιδιαίτερα θετική ανταπόκρισή τους στα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας.

Μέχρι τώρα έχουν βεβαιωθεί ελάχιστες παραβάσεις. Από αύριο οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν και σε περίπτωση που διαπιστώνεται παράβαση θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις”.

Μαίρη Περδικέα

To Top