Εικαστικά

Έκθεση Ζωγραφικής του αυστριακού ζωγράφου Voka – Maritime στο Μανιατάκειον Ίδρυμα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Ιουλίου 2024, στην Αίθουσα Ταρσούλη του Μανιατακείου Ιδρύματος, η εκδήλωση των εγκαινίων της ατομικής έκθεσης του διάσημου αυστριακού ζωγράφου VOKA. Είναι διεθνώς γνωστός, με παρουσία σε φημισμένες γκαλερί, εκθέσεις και δημοπρασίες έργων τέχνης στο εξωτερικό.

Οι πίνακές του συνδυάζουν τον ρεαλισμό με την αφαίρεση, σε ένα καμβά γεμάτο χρώματα και φως. Ο καλλιτέχνης επέλεξε την ειδυλλιακή πόλη της Κορώνης ως δεύτερο σπίτι του. Τα σοκάκια και τα ψαρολίμανά της αποτελούν γι’ αυτόν αστείρευτη πηγή καλλιτεχνικής έμπνευσης, οδηγώντας τον όλο και περισσότερο στην ενασχόλησή του με μεσογειακή θεματολογία. Καράβια, ναυτικοί, ελληνικά μονοπάτια, η καθημερινότητα και οι άνθρωποι της αγροτικής Ελλάδας πρωταγωνιστούν στα έργα του, σε ένα εκρηκτικό μίγμα δύναμης και εκφραστικότητας.

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Δημήτρης Μανιατάκης παρουσίασε τον καλλιτέχνη, τα εκτεθειμένα έργα του καθώς και την άμεση σύνδεσή τους με την πόλη της Κορώνης. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των αρχών, φίλοι του Μανιατακείου Ιδρύματος και του VOKA. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με κοκτέιλ που παρετέθη στους χώρους του Ιδρύματος.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 17 Ιουλίου 2024.

To Top