ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτο διάγγελμα Μητσοτάκη για την αύξηση στον κατώτατο μισθό

Ο κατώτατος μισθός αυτή τη στιγμή είναι στα 663 ευρώ μετά την αύξησή του απο 1.1.2022, από τα 650 ευρώ που ήταν-“Κατώτερη των προσδοκιών και των αναγκών της κοινωνίας”, είχε τότε χαρακτηριστεί από τη ΓΣΕΕ η αύξηση κατά μόλις 2% , που ζητούσε επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ-Οι διαρροές αναφέρονται σε αύξηση από 6-8%

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν στις 19:00. Υπενθυμίζεται πως ο Πρωθυπουργός έχει συνάντηση σήμερα με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη προκειμένου να τον ενημερώσει για τα αποτελέσματα της διαβούλευσης σχετικά με το ύψος της αύξησης του κατώτατου μισθού. Η δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού αναμένεται να υπερβεί τα 710 ευρώ.

Οικονόμου για κατώτατο μισθό: “Είμαστε πολύ κοντά στις ανακοινώσεις”
Νωρίτερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μίλησε για το θέμα της δεύτερης αύξησης του κατώτατου μισθού στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. “Είμαστε πολύ κοντά στις ανακοινώσεις. Εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια για να είναι μια ουσιαστική και γενναία ενίσχυση”, τόνισε.
“Είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε πράγματα σε ότι αφορά τον κατώτατο μισθό, κάτι που ο κόσμος το περιμένει”, υπογράμμισε ενώ δεν απάντησε για το ύψος του.

πηγή:enikos.gr

Έκτακτο διάγγελμα Μητσοτάκη για την αύξηση στον κατώτατο μισθό
To Top