ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του καιρού: Έρχονται βροχές και καταιγίδες

ΧΑΜΗΛΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ-ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

⚠️⛈Επιδείνωση του καιρού⛈⚠️ 📢Ισχύει από βράδυ Δυτερας 23/9 εως και μεσημέρι Τετάρτης 25/9Αναλυτικά:Βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο την βόρεια Ιταλία κινείτε γρήγορα νότια νότιο ανατολικά και θα επηρεάσει τον καιρό στην χώρα μας από το βράδυ της Δευτέρας πρώτα στα βόρειο δυτικά με βροχές και καταιγίδες.Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν νεφώσεις.Από τα ξημερώματα της τρίτης και μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ενταθούν στις παρακάτω περιοχές.⛈Ήπειρος – Τοπικά ισχυρες βροχές και καταιγίδες με πιθανές χαλαζοπτωσεις.⛈⚠️Δυτική Στερεά – Δυτική και νότιο δυτική Πελοπόννησος – Νησιά Ιονίου:⚠️⛈Ισχυρες βροχές και καταιγίδες ⚠️⚠️(κινδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα) συνοδευόμενες από τοπικες χαλαζοπτώσεις, ενώ δεν αποκλείεται να εμφανιστούν και υδροστροβιλοι 🌀ανοιχτά της δυτικής Πελοποννήσου.🌦🌩Από τις μεσημεριανές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην υπόλοιπη Μακεδονία την Θεσσαλία την Ανατολική στερεά την Εύβοια την Ανατολική Πελοπόννησο, με τοπικες βροχές και καταιγίδες μικρής διαρκείας.▪️Από τις απογευματινές ώρες, ο καιρός θα καταστεί άστατος και θα παρουσιάσει βελτίωση στην Ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα,ενώ θα παρουσιάζει επιδείνωση στην Κρήτη με τοπικες βροχές και καταιγίδες μικρής διάρκειας.⚠️⚠️⛈Από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης και κυρίως τις πρώτες βραδινές, τα φαινόμενα θα ενταθούν μέσα στο Αιγαίο και θα πλήξουν την Θράκη – το βόρειο ανατολικό Αιγαίο και αργότερα τα Δωδεκανησα με ισχυρες βροχές και καταιγίδες συνοδευόμενες από τοπικες χαλαζοπτώσεις.Τα φαινόμενα θα διαρκέσουν μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης όπου και θα σταματήσουν.▪️Νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν οι οποίοι από το απόγευμα της Τρίτης θα στραφούν σε βορειοδυτικούς έως 6 Μπ τοπικά, με τάση εξασθένησης την Τετάρτη.🌡Η θερμοκρασία θα κυμανθεί Εως 28σήμερα Δευτέραέως 27 την Τρίτη (αρχικά)έως 27 την Τετάρτη.Στις περιοχές που θα βρέχει η θερμοκρασία δεν θα ξεπερνά τους 20 με 22 βαθμούς.🌍Στον χάρτη βλέπουμε το πέρασμα με βροχες και καταιγίδες από τα δυτικά προς τα ανατολικά.▪️Επόμενη ανάρτηση την Πέμπτη 26/9Καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα.

Δημοσιεύτηκε από Peloponnese Live Weather Forecast News στις Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019

Στον χάρτη βλέπουμε το πέρασμα με βροχές και καταιγίδες από τα δυτικά προς τα ανατολικά
Ισχύει από απόψε το βράδυ εως και το μεσημέρι της Τετάρτης 25/9

Βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο την βόρεια Ιταλία κινείται γρήγορα νότια νότιο ανατολικά και θα επηρεάσει τον καιρό στην χώρα μας από το βράδυ της Δευτέρας πρώτα στα βόρειο δυτικά με βροχές και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν νεφώσεις.

Από τα ξημερώματα της Τρίτης και μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ενταθούν στις παρακάτω περιοχές.
⛈Ήπειρος – Τοπικά ισχυρες βροχές και καταιγίδες με πιθανές χαλαζοπτωσεις.
⛈⚠️Δυτική Στερεά – Δυτική και νότιο δυτική Πελοπόννησος – Νησιά Ιονίου:
⚠️⛈Ισχυρες βροχές και καταιγίδες ⚠️⚠️(κινδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα) συνοδευόμενες από τοπικες χαλαζοπτώσεις, ενώ δεν αποκλείεται να εμφανιστούν και υδροστρόβιλοι 🌀ανοιχτά της δυτικής Πελοποννήσου.

🌦🌩Από τις μεσημεριανές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην υπόλοιπη Μακεδονία την Θεσσαλία την Ανατολική στερεά την Εύβοια την Ανατολική Πελοπόννησο, με τοπικες βροχές και καταιγίδες μικρής διαρκείας.

▪️Από τις απογευματινές ώρες, ο καιρός θα καταστεί άστατος και θα παρουσιάσει βελτίωση στην Ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα,ενώ θα παρουσιάζει επιδείνωση στην Κρήτη με τοπικες βροχές και καταιγίδες μικρής διάρκειας.

⚠️⚠️⛈Από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης και κυρίως τις πρώτες βραδινές, τα φαινόμενα θα ενταθούν μέσα στο Αιγαίο και θα πλήξουν την Θράκη – το βόρειο ανατολικό Αιγαίο και αργότερα τα Δωδεκανησα με ισχυρες βροχές και καταιγίδες συνοδευόμενες από τοπικες χαλαζοπτώσεις.
Τα φαινόμενα θα διαρκέσουν μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης όπου και θα σταματήσουν.

▪️Νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν οι οποίοι από το απόγευμα της Τρίτης θα στραφούν σε βορειοδυτικούς έως 6 Μπ τοπικά, με τάση εξασθένησης την Τετάρτη.
🌡Η θερμοκρασία θα κυμανθεί έως 28 σήμερα Δευτέρα έως 27 την Τρίτη (αρχικά) έως 27 την Τετάρτη.
Στις περιοχές που θα βρέξει η θερμοκρασία δεν θα ξεπερνά τους 20 με 22 βαθμούς.

O καιρός στη Καλαμάτα τις επόμενες ώρες

Από τις πρώτες μεσημβρινές έως και τις πρώτες απογευματινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν κάποιες μπόρες, κυρίως σύντομης διάρκειας (όμβροι) ή καταιγίδες. Επίσης υπάρχει πιθανότητα χαλαζόπτωσης κατά τόπους. Τις απογευματινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα, ενώ υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Τις βραδινές ώρες ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 55-90%

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 1-2 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 1-2 μποφόρ, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα ενισχυθούν, στα 2-3 μποφόρ, τις μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ, τις πρώτες απογευματινές ώρες θα στραφούν σε Δ-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.

Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες και μόνο κατά το διάστημα που ο ουρανός δεν θα είναι νεφοσκεπής, θα βρίσκεται στο 5.5 (Μέτριος).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 1 (Χαμηλή).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/

πηγή: Peloponnese Live Weather Forecast News

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του καιρού: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
To Top