Υγεία

Έκτακτη Αιμοδοσία στο κατάστημα COSMOS Καλαμάτας

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ COSMOS ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας COVID-19 έχει επιφέρει αναπόφευκτα επίπτωση στην προσέλευση αιμοδοτών και έχει προκαλέσει ήδη οξεία μείωση των αποθεμάτων αίματος. Έπειτα από τη προτροπή του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, θα πραγματοποιηθεί ΕΚΤΑΚΤΗ Αιμοδοσία, στις 17 Δεκεμβρίου 2020, στο κατάστημα COSMOS Καλαμάτας στην οδό Ιατροπούλου 20 & πλ. Βασιλέως Γεωργίου.

Οι εθελοντές αιμοδότες μπορούν να μετακινούνται για αιμοδοσία:
➡️ στέλνοντας SMS, 1 ΣΤΟ 13033
➡️ Συμπληρώνοντας βεβαίωση κατ’ εξαίρεση μετακίνησης πολιτών, επιλέγοντας τον κωδικό Β1.
Κλείσε το ραντεβού σου για την Έκτακτη Αιμοδοσία στην Καλαμάτα , μέσω:
➡️ της επίσημης σελίδας Αιμοδοσία Καλαμάτας
➡️ τηλεφωνικά στο 6976694786 από τις 09:00 – 14:00 & 17:00 – 20:00.

Η αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας! Η ανάγκη για εθελοντική προσφορά αίματος δεν σταματά ποτέ. Δεν αφήνουμε καμία ζωή να κινδυνέψει. Δίνουμε αίμα, Χαρίζουμε Ζωή!

Στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης η Δημ. Βλαχονικολός & Σία ΙΚΕ και ο σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών COSMOS Καλαμάτας, μέσω των καταστημάτων COSMOS Καλαμάτας, διοργανώνουν ΕΚΤΑΚΤΗ Αιμοδοσία, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας και τη Νοσηλευτική Υπηρεσία του Περιφερειακού Τμήματος Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, εντός του εμπορικού καταστήματος COSMOS, στην οδό Ιατροπούλου 20 & Πλατεία Βασ. Γεωργίου, με τίτλο «ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ».

Λόγω των έκτακτων μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του Κορωνοϊού, έχει επέλθει αναπόφευκτα επίπτωση στην προσέλευση αιμοδοτών και έχει προκαλέσει ήδη οξεία μείωση των αποθεμάτων αίματος.

Στόχος της Έκτακτης Αιμοδοσίας είναι να συνεχίσουμε να προσφέρουμε το δώρο της ζωής στους συνανθρώπους μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη! Σημαντικό είναι να αυξηθούν οι φιάλες αίματος, οι φιάλες προσφοράς για την ΖΩΗ! Ο κάθε εθελοντής αιμοδότης μπορεί να δώσει αίμα για ασθενή και οποιαδήποτε άλλη ομάδα εθελοντών.

Η «Έκτακτη Αιμοδοσία» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17/12/2020 και ώρα 9:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ. και 17:00 μ.μ. έως 20:00 μ.μ., εντός του καταστήματος COSMOS, στην Ιατροπούλου 20 & Πλατεία Βασ. Γεωργίου, στην κεντρική Πλατεία Καλαμάτας.

Ο χώρος διεξαγωγής της αιμοδοσίας είναι απόλυτα ασφαλής. Στο κατάστημα COSMOS Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί 48ωρη απολύμανση πριν την πραγματοποίηση της Αιμοδοσίας.

Για τη διεξαγωγή της Έκτακτης Αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών και συγκεκριμένα:

Αποστείρωση στον εξοπλισμό της Αιμοδοσίας (καρέκλες, τραπεζάκια κ.λ.π).
Τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας των δύο μέτρων μεταξύ των καρεκλών αιμοδοσίας. Οι αιμοληψίες θα γίνονται ανά τρία άτομα.
Τακτικός αερισμός χώρου.
Χορήγηση του προβλεπόμενου από τον ΕΟΔΥ εξοπλισμού ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό) για το προσωπικό και τους εθελοντές αιμοδότες που θα συμμετάσχουν.
Τηλεφωνικά ραντεβού, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού

Όσοι εθελοντές αιμοδότες ενδιαφέρονται και επιθυμούν να συμμετέχουν στην Έκτακτη Αιμοδοσία, παρακαλούμε να προγραμματίσουν το ραντεβού τους, καλώντας στο τηλέφωνο 6976694786, καθημερινά 9:00-15:00 και 17:00-20:00 ή μέσω της επίσημης σελίδας Facebook του τμήματος αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Στην Έκτακτη Αιμοδοσία θα παραστούν ο Ιατρός Διευθυντής της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας Αδαμόπουλος Ιωάννης, η διευθύντρια τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας Καπόγλη Αγγελική, η επικουρική ιατρός Παγάνη Ελένη και Νοσηλεύτριες του Τμήματος Αιμοδοσίας καθώς και Νοσηλεύτριες του Περιφερειακού Τμήματος Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Για την συμμετοχή σας στην Έκτακτη Αιμοδοσία θα πρέπει να γνωρίζετε τα ακόλουθα:

Κάθε άνθρωπος, άνδρας ή γυναίκα, 18-65 ετών, μπορεί να λάβει μέρος σε αιμοδοσία με απαραίτητη προϋπόθεση να είναι υγιής.
Συμπληρώνοντας το έντυπο αιμοδοσίας, υπεύθυνος Ιατρός ελέγχει τον υποψήφιο αιμοδότη για το αν πληροί τις προϋποθέσεις.
Πριν από την αιμοληψία ο αιμοδότης δεν πρέπει να έχει καταναλώσει τουλάχιστον από το προηγούμενο βράδυ αλκοόλ, να είναι ξεκούραστος και να έχει πάρει ένα ελαφρύ γεύμα.
Η αιμοδοσία διαρκεί 5–10 λεπτά.
Ο υποψήφιος αιμοδότης αποφεύγει το κάπνισμα και την οδήγηση για μια περίπου ώρα και τη βαριά σωματική άσκηση για το υπόλοιπο της ημέρας.

Προτεραιότητα όλων είναι η εντατικοποίηση δράσεων αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς και διάθεσης για προσφορά ζωής, ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο, λόγω και της πανδημίας Covid-19.

Υποστηρικτές της Έκτακτης Αιμοδοσίας είναι το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, το ειδησεογραφικό site MessiniaLive, το EnterMessinia.gr group, η Εφημερίδα «Ελευθερία» – eleftheriaonline.gr, η εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ News, το τηλεοπτικό κανάλι best-tv.gr, το τηλεοπτικό κανάλι Μεσόγειος Τηλεόραση, το ειδησεογραφικό site Kalamatajournal.gr, το ειδησεογραφικό site kalamatatimes.gr, ο ραδιοφωνικός σταθμός Focus Radio – 99.6 και η εταιρία Απολυμάνσεων – Απεντομώσεων Κάτσιος Φ. & ΣΙΑ Ο.Ε.

ΓΙΝΕ ΔΩΡΗΤΗΣ, ΣΩΣΕ ΜΙΑ ΖΩΗ!
Γίνε εθελοντής αιμοδότης και δότης μυελού των οστών!

To Top